Zlatko Tomčić na središnjem predizbornom skupu HSS-a za 8. izbornu jedinicu

NA SREDIŠNJEM predizbornom skupu Hrvatske seljačke stranke (HSS) za 8. izbornu jedinicu, održanom večeras u Poreču, predsjednik stranke i nositelj liste Zlatko Tomčić rekao je da su ovi parlamentarni izbori iznimno važni i presudni za budući smjer i dinamiku kretanja Hrvatske.

Cilj je izgraditi pravno i čvrsto demokratsko društvo koje će poštivati ljudska, manjinska i ostala prava i koje će biti kompatibilno s europskim standardima, kazao je Tomčić.

Prema njegovim riječima, mora se omogućiti da proglašeni parlamentarni sustav uistinu zaživi. Tomčić smatra da dosadašnji način funkcioniranja hrvatskog parlamenta nije bio dobar i da je "nekim strankama i iz ove vlade odgovaralo da Sabor zadrži inferiornu poziciju u odnosu na vladu i predsjednika države".

HSS traži novu politiku jer je dosadašnja, drži Tomčić, iscrpila svoje resurse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tomčić je naglasio kako HSS-u nije žao što je sudjelovao u ovoj koalicijskoj vlasti. "No, koalicije nisu jednostavne i kada smo procijenili da je ugrožena naša politika tog smo trenutka pružili otpor", kazao je i dodao: "Da nismo, danas bi Piranski zaljev bio podijeljen na jedan neprihvatljiv način za Hrvatsku".

Rekao je da "na žalost i u današnjoj vladi ima amatera koji jako malo znaju o području koje zastupaju te u takvim okolnostima Vlada naprosto ne može funkcionirati". Istaknuo je kako bi upravo u Vladi trebala biti zastupljena najelitnija hrvatska struka i znanje.

"Politika HSS-a neće biti špekulantska niti kalkulantska, za što nas optužuju samo zato što ćemo samostalno izaći na izbore", rekao je Tomčić i ponovio da HSS ne želi nikakve dogovore prije izbora.

Prvi na listi HSS-a u 8. izbornoj jedinci Ante Simonić ocijenio je kako u ovoj izbornoj jedinci HSS nudi vjerojatno najjaču listu u Hrvatskoj.

Osma izborna jedinica obuhvaća Istarsku i zapadni dio Primorsko-goranske županije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara