Zlatna dionica: HI-Cash najbolji novčani investicijski fond

NOVČANI fond HI-Cash, kojim upravlja društvo za osnivanje i upravljanje investicijskim fondovima Hypo Alpe-Adria-Invest d.d., u konkurenciji 10 najuspješnijih hrvatskih novčanih fondova, proglašen je najboljim novčanim investicijskim fondom za 2004. godinu.

Od svoga osnutka u rujnu 2003. godine novčani fond HI-cash kontinuirano ostvaruje najviše stope prinosa te njegov prosječni godišnji prinos trenutno iznosi 5,39%.

Svi podaci o prinosima fonda, kao i prospekt te statut fonda, nalaze se na web stranici www.hypo-securities.hr , na kojoj se dva puta godišnje objavljuju i financijska izvješća.

Novčani investicijski fondovi namijenjeni su i pravnim i fizičkim osobama koje svoja sredstva žele kratkoročno uložiti i ostvariti atraktivniji prinos od klasične kamate na štednju. To su fondovi izrazito konzervativne strategije ulaganja i vrlo niskog rizika.

Uspješnost fondova ocjenjivala se prema trima kategorijama - ostvareni prinos u godini, rizičnost te promjene u imovini pod upravljanjem (prosječna imovina, relativna i apsolutna promjena).

.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara