Zlatorog dobitnik prestižne svjetske nagrade za kvalitetu piva

ZLATOROG pivo dobitnik je zlatne medalje za kvalitetu koju dodjeljuje Međunarodni institut Monde Selection sa sjedištem u Bruxellesu. Međunarodni institut Monde Selection postoji od 1961. godine, od kada najkvalitetnijim prehrambenim proizvodima širom svijeta dodjeljuje godišnje nagrade za kvalitetu.

Pri osnivanju Institut je definirao standarde svojeg rada na način da ne daje prednost niti jednom proizvodu bez obzira na zemlju porijekla. Upravo mu je ta neovisnost pri ocjenjivanju kvalitete prehrambenih proizvoda ostala osnovna karakteristika, zahvaljujući čemu Monde Selection već godinama uspješno nosi titulu "nepristranog svjedoka kvalitete".

Monde Selection bio je organizator i ovogodišnjeg događanja World Selections of Quality 2003. u čijoj je kategoriji World Selection of Beers Zlatorog pivo Jadranske pivovare Split d.d. osvojilo zlatnu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Jadransku pivovaru ova je nagrada najveće priznanje kvalitete i ponosni smo što je dobitnik zlatne medalje u kategoriji kvalitete piva naše pivo Zlatorog. Sigurni smo da će nagrada Monde Selectiona djelovati poticajno na daljnja ulaganja u kvalitetu proizvoda istaknuo je gosp Tomaž Udrih, generalni direktor Jadranske pivovare Split d.d. povodom primanja nagrade.

Zlatorog pivo proizvodi se po recepturi preuzetoj iz Pivovarne Laško koja ga proizvodi od 1825. godine. Zlatorog je svijetlo pivo s 12% ekstrakta i 4,9% alkohola, a proizvodi se od vode, hmelja i kukuruzne krupice. Zlatorog pivo Jadranske pivovare Split dobilo je i svojevrsno priznanje Hrvatske gospodarske komore potvrdom sudjelovanja u akciji "Kupujmo hrvatsko".

Čestitamo Jadranskoj pivovari na ovom uspjehu. U današnjem okruženju raznolikosti okusa, boja, mirisa koji nam dolaze sa svih strana svijeta, nije lako ponijeti titulu najkvalitetnijeg proizvoda u nekoj kategoriji. No, naše objektivno ocjenjivanje kvalitete neovisno je od bilo kojeg vanjskog utjecaja i u interesu je prvenstveno i jedino potrošača, pa je tako i ova dodjela nagrade za najkvalitetnije pivo pripala Zlatorog pivu Jadranske pivovare Split. Ono što želimo istaknuti pri dodjeli svake nagrade jest da ta nagrada slavi kvalitetu namijenjenu potrošačima, staknuo je gosp Georges Debruyn, predsjednik Instituta Monde Selection.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara