Znanstvenici Instituta "Dr. Andrej Plenković" utvrdili da katolici ne prenose virus

Znanstvenici Instituta "Dr. Andrej Plenković" utvrdili da katolici ne prenose virus
Foto: Index/Pixsell/Pool/FaH

HRVATSKA pamet opet je trijumfirala: znanstvenici s Instituta "Dr. Andrej Plenković" utvrdili su da katolici u sakralnim prostorima tijekom bogoslužja ne prenose covid-19. Ovo senzacionalno otkriće vrijedi i za pravoslavne, muslimanske i ostale vjernike u Republici Hrvatskoj, ali je katolike nužno apostrofirati jer ih je najviše.

I, zahvaljujući vladinoj odluci, dobit će priliku već 2. svibnja družiti se u bogomoljama, klečati, pružati ruke jedni drugima i što se već radi na takvim mjestima.

Izrazito važna odluka

Da su na pragu epohalnog otkrića, znanstvenici okupljeni u Institutu "Dr. Andrej Plenković" naznačili su nedavno kada su u jeku pandemije dopustili održavanje procesije na Hvaru. Do danas je na snazi "mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima", ljude se tjera s klupa na kojima sami sjede, s plaža na kojima sami leže, ali noćno zujanje većeg broja osoba za križem s prikazom raspetog muškarca I. K. (33) smatra se cool, ok i poželjnim.

Sada, pak, dr. Andrej Plenković, utemeljitelj Instituta, osobno naglašava kako je izrazito važna odluka da se omogući održavanje vjerskih okupljanja od 2. svibnja. Devet dana kasnije dopustit će se "okupljanja do 10 osoba na jednom mjestu, uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti", otvaranje trgovačkih centara, predškolskih ustanova i osnovnih škola do četvrtog razreda, vanjskih prostora ugostiteljskih objekata, nacionalnih parkova i parkova prirode, međužupanijskih prijevoznih linija i domaćeg zračnog prijevoza...

Da, prije će se uspostaviti komunikacija s nebesima u bogomoljama nego autobusni promet među županijama. Vlada Republike Hrvatske smatra kako je bitnije da u adekvatnom prostoru komunicirate s bićem koje nikad nećete vidjeti nego da posjetite tetku u Drnišu.

Jedini smisao davanja prednosti crkvama pred nizom drugih objekata i ustanova nalazimo u nepokolebljivoj sigurnosti hrvatskog vodstva da su vjernici u sakralnim prostorima otporniji na koronavirus od ostaloga svijeta. Inače bi bilo glupo.

Domaća pamet i 666

Pažljiviji konzumenti medija znaju da je otkriće Instituta "Dr. Andrej Plenković" utemeljeno na domaćoj pameti i saznanjima hrvatske epidemiologije. Još je 11. travnja ove godine u 20 sati u znamenitom statusu na Facebooku dr. Srećko Sladoljev, bivši voditelj Odjela za istraživanja i razvoj Imunološkog instituta u Zagrebu, zavapio: "U crkve za Uskrs NE SMIJEMO, ali zato u kućne pritvore s Bill Gatesom III i Coronom MORAMO. Kamo brodiš Bergolio?", zapitao se hrvatski znanstvenik dijeleći potom sljedbenicima vrhunska epidemiološka saznanja o vezi vražjeg broja 666 s koronom i Gatesom.

>> Sladoljev iz Imunološkog: Zbroj slova Bill Gates = 666

A mi završavamo tekst opaskom skeptičnog građanina nadahnutog Raspetim, procesijama, otvaranjem vjerskih objekata prije škola, odlukama hrvatske vlade i inteligentnim zaključcima iz Imunološkog zavoda: "Isusa ti, di mi živimo?"

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara