Znanstvenici tvrde: Muškarci su duhovitiji od žena

Znanstvenici tvrde: Muškarci su duhovitiji od žena
Foto: EPA

MUŠKARCI su duhovitiji od žena, ustanovili su istraživači koji su analizirali rezultate 28 različitih studija u kojima je od ispitanika zatraženo da ocijene humor oko pet tisuća žena i muškaraca bez prethodnog uvida u njihov spol.

Kako je utvrđeno istraživanjem objavljenim u časopisu Psychology Today, u prosjeku je 63 posto muškaraca bilo smješnije od žena.

Voditelj istraživanja dr. Gil Greengross naveo je pritom da su željeli provjeriti je li istinit stereotip da su muškarci duhovitiji od žena te su utvrdili da se "u prosjeku čini kako muškarci imaju veću sposobnost stvaranja humora od žena".

Žene kod partnera traže smisao za humor

"Da pojasnim, cijela priča nije o tome da 'žene nisu smiješne'... Očito, postoje neke vrlo duhovite stand-up komičarke i neke znam osobno. Primjerice, Sara Pascoe je sjajna komičarka i vjerojatno je duhovitija od 99 posto svih muškaraca na svijetu. Stvar je u tome da smo utvrdili da u prosjeku postoji razlika", komentirao je dr. Greengross gostujući na Radiju 1, kako prenosi BBC.

Prema njegovim navodima, čini se da humor ima "veliku ulogu u parenju". Kazao je da žene kod partnera traže smisao za humor jer je "u snažnoj korelaciji s inteligencijom". Muškarci, s druge strane, preferiraju žene koje nasmijava njihov smisao za humor.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara