Znate li koliko građana vjeruje Kosorici da smo izašli iz krize? Dva posto!

Znate li koliko građana vjeruje Kosorici da smo izašli iz krize? Dva posto!

Foto: Duje Klarić /Cropix

JADRANKA Kosor je prošlog tjedna izjavila da smo izašli iz krize. Veliko istraživanje koje je jutros objavila agencija GFK pokazalo je da su u tu floskulu ne vjeruju čak ni oni koji imaju člansku iskaznicu HDZ-a: da više nismo u krizi izjasnilo se  tek dva posto hrvatskih građana!

Tek svaki pedeseti ispitanik izjavio je da u zemlji više nema krize, dok ih samo 12 posto smatra da ćemo iz nje izaći do kraja 2011. Istraživanje je puno crnih slutnji: čak 79 posto ljudi misli da će se kriza u Hrvatskoj nastaviti tri ili više godina, a takvih je pesimista najviše među Slavoncima, 82 posto. U ekonomski boljitak malo vjeruju u cijeloj sjevernoj Hrvatskoj i u Lici, gdje pesimizam na 81 posto, a tek nešto više optimizma imaju Istrani i Zagrepčani. Straha od više godišnje krize najmanje je među Dalmatincima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutnom financijskom situacijom zadovoljno je 23 posto građana, a zbog krize se najviše štedi na odjeći i obući. Više od polovice ispitanika izjavilo da su im niži ili čak nikakvi troškovi za užitak i razonodu.

Od događaja koji Hrvate plaše u 2012. godini, opet su na prvo mjesto stavili produljenje gospodarske krize, a brine ih i mogući gubitak posla, kao i strah da bi iduća vlada, nakon parlamentarnih izbora, mogla biti nesposobna. Ako je nešto utješno u velikom istraživanju GFK, Hrvati gotovo nimalo ne strahuju od građanskih nemira, zagađenja okoliša i terorizma. Na dnu zabrinutosti našla se i kvaliteta obrazovanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara