Zoološki vrt u Indoneziji ubijat će neke životinje da bi nahranio druge, nema hrane

Zoološki vrt u Indoneziji ubijat će neke životinje da bi nahranio druge, nema hrane
Ilustracija: EPA

ZOOLOŠKI vrt u indonezijskom gradu Badungu možda će morati ubiti neke životinje kako bi se prehranile druge poput sumatranskog tigra i javanskog leoparda. Ovaj scenarij mogao bi se dogoditi ako u sljedećim mjesecima ne bude bilo dovoljno hrane jer je zoološki vrt zbog pandemije koronavirusa morao zatvoriti svoja vrata za posjetitelje, javlja Reuters. 

Životinje se trenutno hrane smanjenim porcijama

U zoološkom vrtu trenutno se nalazi 850 životinja koje se sada hrane manjim porcijama nego inače. No ako se situacija nastavi, previđaju da će u srpnju ostati bez hrane. Inače, ovaj zoološki vrt koji se nalazi u četvrtom po veličini gradu Indonezije mjesečno zaradi 81.744 dolara od posjetitelja. No od 23. ožujka, kada je u Indoneziji nastupio lockdown, zatvorili su svoja vrata.

Guske i jeleni određeni za klanje

”Imamo oko trideset jelena te smo odredili za klanje stare i one koji se više ne mogu razmnožavati kako bismo spasili zvijeri poput sumatranskog tigra i javanskog leoparda”, rekao je glasnogovornik zoološkog vrta Sulhan Syafi’i. I neke ptice poput guski mogle bi također biti ubijene, dodao je.

Kritično ugroženi sumatranski tigar imenom Fitri sada dobiva 8 kilograma mesa svaka dva dana, dok je prije lockdowna dobivao 10 kilograma u istom periodu. Zoološki vrt treba više od 400 kilograma voća dnevno te 120 kilograma mesa svaki drugi dan. A sada se opskrbljuju pomoću donacija.

“Krokodili su deblji, a tigrovi zdraviji. No lav je još uvijek mršav”, rekao je Fauzan Dzulfikar, kojem je dozvoljeno da posjeti zoološki vrt nakon donacije.

Životinje primjećuju da dobivaju manje hrane

Životinje primjećuju da dobivaju manje hrane premda je Syafi’i rekao da još uvijek dobivaju propisani minimum.

Čuvar orangutana Aep Saepudin rekao je da ugroženi primati mogu postati bijesni i bacati stvari.

“Pojeli su hranu, ali žele još”, rekao je Saepudin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara