Zoran Erceg: Crnoja je nanio sramotu svima koji su bili u ratu

Zoran Erceg: Crnoja je nanio sramotu svima koji su bili u ratu

Foto: N1

BIVŠI hrvatski branitelj i ratni vojni invalid Zoran Erceg komentirao je afere novog ministra branitelja Mije Crnoje, a posebno se osvrnuo na onu o lažnom prebivalištu koju je razotkrio Index.

> "Sve sam radio u najboljoj namjeri" Novinarka: Za koga? Crnoja: Pa za sebe!

"Ovo što se dogodilo s Crnojom nanijelo je sramotu svima koji su bili u ratu", kazao je u razgovoru za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Na Crnoju je pala opravdana sumnja i to je dovoljno da podnese ostavku i da ne sramoti nas i Vladu koja je dobila šansu da nas izvuče iz problema. Ako Crnoja relativizira ovo i smatra da to nije veliki porezni prijestup jer je to par tisuća kuna... Ako nije problem da je ministar prevario državu za porez i da je MUP-u dao lažnu adresu onda se pitam kada neki prijestup posataje ozbiljan?", kaže Erceg.

> Crnoja priznao: Bio sam invalid nesposoban za rad, sve do ulaska u Vladu

"Veliki dio branitelja ne podržava ovakvog ministra. Meni se prije 10 minuta javio branitelj iz Pule i kaže da je njega sramota da Crnoju nazivaju herojem Domovinskog rata. Ako je heroj samo jer je bio u ratu onda smo svi heroji. Ako smo svi heroji onda nije nitko. Ako relativiziranjem heroja rata dovodimo do zaključka da nije nitko heroj, postavlja se pitanje tko je onda zločinac. Tko je krao u privatizaciji. Tko je činio zlo dok smo se mi borili za državu. Ako relativiziramo ustaše i njihovo  djelovanje onda mi dajemo plodno tlo za relativiziranje zločina i krađe u privatizaciji. Meni je važno tko se bogatio za vrijeme rata. Važno je da se ustanovi u slučaju Crnoja što je istina. Volio bih kad bi izišao u javnost da sačuva obraz Oreškoviću i bilo bi lijepo da skine teret koji je stavio na leđa Vladi", dodaje.

"Registar izdajnika je sramotan i to da se takva vrlo zločesta manipulacija pusti u javnost... Ona je opasna i uvodi nesigurnost jer se postavlja pitanje kriterija. O Matiću su šatoraši govorili kao izdajniku. Ja ne želim da on bude na tom registru, a postoje velike šanse da bi mogao dok s druge strane da Crnoja mladima bude uzor, a to ne bi trebao biti", zaključuje Erceg.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara