Srušio se avion u Nepalu, poginulo svih 20 putnika i 3 člana posade

Srušio se avion u Nepalu, poginulo svih 20 putnika i 3 člana posade

Foto: 123rf

U PADU putničkog zrakoplova u središnjem Nepalu strahuje poginulo je svih 20 putnika  i 3 člana posade, priopćila je policija u srijedu. 

Pronađeni su ostaci izgorjelog zrakoplova i trupla na planini Soli Ghoptebhir u pokrajini Miagdi, objavila je policija. Uzrok pada zrakoplova nije poznat.

Avion je poletio iz grada Pokhara, a cilj mu je grad Jomson, potvrdio je glasnogovornik kompanije Tara Air Bhim Rai. Let između ta dva grada traje samo 19 minuta, ali se kontakt s zrakoplovom izgubio osam minuta nakon polijetanja.

U zrakoplovu se nalazilo 20 putnika i tri člana posade. Među putnicima  je i dvoje stranaca, jedna osoba iz Kine te jedna iz Kuvajta.

Glasnogovornik kompanije rekao je kako je riječ o novom zrakoplovu, uvezenom prošlog rujna iz Kanade. Vrijeme je, kako je rekao, bilo pogodno za let.

U svibnju 2012. srušio se zrakoplov na letu između Pokare i Džomsona pri čemu je poginulo 15 ljudi. U drugoj zrakoplovnoj nesreći u tom području u svibnju 2013. poginula je 21 osoba.


Pokhara je jedno od najpopularnijih turističkih mjesta u Nepalu, a Jomson je početna stanica na jednoj od najpoznatijih planinarskih ruta na Himalaji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara