Žuja zakoni - zakoni inspirirani pravilima muškog ponašanja

ZAGREBAČKA je pivovara u osmišljavanje nove oglašivačke kampanje Ožujskog piva po prvi put uključila svoje muške potrošače. Motiv su kampanje muški Žuja zakoni - nepisana pravila muškog ponašanja.

Glavno pitanje Žujina istraživanja upućeno muškarcima odnosilo se na zakone koji vladaju unutar muških prijateljstava i koji muškarce prema određenim obrascima ponašanja znatno razlikuju od žena. Pitanja su se odnosila na situacije poput kupnje, bavljenja sportom, odnosa s prijateljima i druge koje se uglavnom pripisuju muškarcima.

Glavni kanali prikupljanja takozvanih muških zakona bile su posebne emisije na dvadesetak nacionalnih i lokalnih radijskih postaja u kojima su slušatelji imali priliku predlagati svoje zakone i komentirati već prikupljene, a u Zagrebu i Splitu provedene su i ulične ankete u kojima su svoje mišljenje o obrascima muškog ponašanja dali mnogobrojni prolaznici.

Ožujsko je pivo zahvaljujući prikupljenim prijedlozima sudionika istraživanja kreiralo zakone koji odražavaju takozvano tipično muško ponašanje, poput "Važno je natjecati se, ali i pobijediti", "Oklade se shvaćaju ozbiljno", "Šoping nema smisla ako ne znaš što i gdje kupiti" i mnoge druge.

Marketinški tim Ožujskog piva prikupio je više od stotinu različitih muških zakona, a iz njih pedesetak proizišli su Žuja zakoni. Ti će se zakoni provlačiti kroz oglašivačku kampanju, ali i razne druge kanale, poput promotivnih materijala i opreme za kafiće, a pratit će ih i niz promotivnih akcija, na zadovoljstvo ljubitelja vrhunskog piva.

Ovakav pristup osmišljavanju oglašivačke kampanje odražava nastojanja Ožujskog piva da se maksimalno približi potrebama potrošača, koji je na prvome mjestu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara