zunh: ubojstvo povratničke obitelji anđelić udarac povratku

Hrvatska Zajednica udruga naseljenika u današnjem priopćenju ističe da je ubojstvo obitelji Anđelić u Kostajnici kod Konjica na Badnjak počinjeno iz ideoloških i vjerskih pobuda islamskog ekstremista velik udarac povratku izbjeglica, posebno Hrvata, u Bosnu i Hercegovinu.

´Sam čin ubojstva tek je vrhunac stalna pritiska kojim se nastoje zadržati rezultati etničkog čišćenja. Još više od toga zabrinjava permanentna popustljivost međunarodne zajednice kad treba uklanjati stvarne zapreke povratku, na što smo više puta upozoravali. Bez obzira na konačan ishod u tragediji obitelji Anđelka Anđelića još jednom pozivamo sve institucije, od vlasti u Bosni i Hercegovini do međunarodne zajednice i Vlade Republike Hrvatske, da napokon ozbiljnije pristupe gotovo potpuno zanemarenu pitanju statusa, ostvarivanja prava, povratka i sigurnosti bosanskohercegovačkih Hrvata´, navodi se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje se da Zajednica, s obzirom na to da 2003. dio svojeg djelovanja kani posvetiti spomenutim pitanjima, o čemu su obaviješteni predstavnici međunarodne zajednice, očekuje da će odgovorni napokon početi uklanjati zapreke, kako bi se ostvarili očekivani rezultati. Isto tako očekuju i od svih ostalih čimbenika da pridonesu rješavanju tih pitanja kako bi se rezultati barem približili onima koje je povratnicima omogućila Hrvatska.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara