Župan Bognar zatražio tumačenje ministarstva pravosuđa

OSJEČKOBARANJSKI župan Ladislav Bognar (SDP) od Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave zatražio je tumačenje rezultata glasovanja o povjerenju, provedenoga u Županijskoj skupštini 20. prosinca, jer, kako je izjavio na današnjoj konferenciji za novinare, smatra da mu toga dana nije izglasano nepovjerenje.

Od 51 vijećnika tajnom glasovanju pristupilo je njih 50, a 25 ih je dalo povjerenje županu, dok ih je isto toliko bilo protiv. Klub vijećnika HDZ-a, koji je i pokrenuo postupak glasovanja, zatražio je županovu ostavku, smatrajući da nije dobio povjerenje te je najavio da će onemogućiti održavanje idućih sjednica Skupštine dok župan ne odstupi s dužnosti.

Bognar tvrdi da bi za gubitak povjerenja Skupštine trebalo prikupiti većinu od 26 glasova, a budući da se to nije dogodilo, smatra da nije riječ o izglasavanju nepovjerenja. Kazao je da je iz spomenutog ministarstva već dobio usmenu obavijest da mu ovim putem nije izglasovano nepovjerenje, ali da je, unatoč tomu, zatražio i pisano tumačenje.

Komentirajući najave HDZ-a o onemogućavanju rada Skupštine, Bognar je ocijenio da se HDZ ´uglavnom i do sada time bavio´ te da ´postoje zakonska sredstva kojima će takvo djelovanje biti onemogućeno´. Komentirajući jučerašnje izjave predsjednika županijskoga HDZ-a Branimira Glavaša o mogućem obraćanju međunarodnim institucjama u slučaju da ne podnese ostavku, župan Bognar je odgovorio: ´Nema se Glavaš što žaliti Strasbourgu. Više bi se trebao zanimati za Haag, jer, koliko imam informacija, i oni se za njega zanimaju´.

Glasnogovornik Županije Goran Flauder izvijestio je kako je Vijeću za radio i televiziju podnio prijavu protiv Televizije Slavonije i Baranje (STV) zbog, kako drži, konstantnog neprofesionalnog izvještavanja o radu Poglavarstva i Skupštine te ´kontiuniranog medijskog linča´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara