Župan Bubalo kod biskupa Srakića- trajno mjesto za Papin križ

Za današnjeg prvog službenog susreta osječkobaranjskog župana Krešimira Bubala s biskupom đakovačkim i srijemskim mons. Marinom Srakićem u Đakovu, biskup je, osvrnuvši se na nedavno rušenje križa koji je u povodu Papina pohoda lani postavljen u Sportskoposlovnoj zračnoj luci u Osijeku, izrazio čuđenje što je počinitelj tog rušenja još nepoznat.

Ocijenivši križ kulturnim dobrom koje treba zaštititi, biskup Srakić izrazio je nadu da će Županija i Grad Osijek križu, kao simbolu Papina pohoda Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji, osigurati trajno mjesto.

Biskup Srakić zahvalio je Županiji na dosadašnjoj financijskoj pomoći u gradnji novih i obnovi postojećih crkava i drugih projekata.

Ističući dobre odnose Županije i Biskupije, župan Bubalo najavio je kako će Županija nastaviti s financijskim praćenjem gradnje i obnove nekih crkava, poput druge faze projekta Aljmaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je kako je Županija podržala i humanitarnu akciju "Nek' uskrsne Baranja".

U nastavku boravka u Đakovu župan Bubalo obišao je novoizgrađenu gradsku sportsko-nastavnu dvoranu, čiju je gradnju Županija sufinancirala s 4,7 milijuna kuna, a u svom ovogodišnjem proračunu za uređenje njezina okoliša izdvojila milijun kuna.(Hina) xsžup yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara