Župan Komadina nezadovoljan cestogradnjom u Primorsko-goranskoj županiji

Primorskogoranski župan Zlatko Komadina na današnjoj je redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinstvo upozorio na, kako je ocijenio, nedopušteno nizak intenzitet cestogradnje na području te županije u odnosu na gradnju cesta od Zagreba prema Dalmaciji.

Za autocestu Rijeka - Zagreb kazao je da je riječ samo o pola autoceste dodavši kako postoje sredstva za nastavak njezine izgradnje u punom profilu, barem na dionicama na kojima nema tunela ili vijadukata. Naveo je kako očekuje raspodjelu potrebnih sredstava za tu namjenu na saborskom zasjedanju u rujnu kada će se odlučivati o planu cestogradnje i finaciranja za sljedeće šestomjesečno razdoblje.

Komadina je pozvao nadležnog ministra Božidara Kalmetu i predsjednika Vlade Ivu Sanadera da se "provezu cestama od Novoga Vinodolskog do Zagreba te od graničnih prijelaza Rupe i Pasjaka do Rijeke kako bi se uvjerili u kakvom su stanju te ceste". Komadina je ustvrdio da loša kvaliteta tih cesta utječe na sigurnost prometa i turizam, kao jednu od glavnih hrvatskih gospodarskih grana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuapan Komadina je također najavio da će županija osnovati fond za pomoć sportu, iz kojega bi bio isključen nogomet, a prvenstveno bi se odnosio na rukomet, košarku, odbojku i vaterpolo. U fondu bi se iz jedinica lokalne samouprave i dijelom gospodarstva trebalo prikupiti oko 10 milijuna kuna. Nagrađivali bi se uspjesi klubova pa bi se prvo mjesto u prvenstvu honoriralo s 400 tisuća kuna, drugo s 200, a treće sa 100 tisuća kuna. Time bi se, rekao je, otvorila mogućnost zadržavanja igrača koji su postigli takav uspjeh.

(Hina) xdsil yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara