Županija prodala "Šibenski list" "Dubrovačkom vjesniku"

Poglavarstvo Šibenskokninske županije u ulozi Skupštine trgovačkog društva "Šibenskog lista", koje izdaje istoimeni tjednik, odlučilo je danas tu tvrtku i tjednik prodati "Dubrovačkom vjesniku" u vlasništvu Ivana Balentovića, potvrdila je Diana Ercegović, pročelnica županijskog Ureda za prosvjetu i kulturu.

Na natječaj su prispjele još dvije ponude: "Slobodne Dalmacije" te brata i sestre Jakova i Diane Vučenović kao privatnih osoba.

Poglavarstvo je, po riječima Diane Ercegović, najpovoljnijom ocijenilo ponudu "Dubrovačkog vjesnika" jer je spreman podmiriti savi dug "Šibenskog lista" i preuzeti zaposlenike, što se traži u natječaju, a iz županijskog proračuna, za razliku od "Slobodne Dalmacije", ne traži ni kune potpore.

"Šibenski list" ima 11 zaposlenika, a duguje 1,3 milijuna kuna, od toga 1,1 milijun kuna "Slobodnoj Dalmaciji" za troškove tiskanja. Izlazi 40-ak godina i u stopostotnu je vlasništvu Šibensko-kninske županije. Naklada mu je oko tisuću primjeraka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica ogranka Sindikata novinara "Šibenskog lista" Marija Lončar izrazila je danas nezadovoljstvo jer je županijska vlast prije odluke o uvjetima natječaja i prodaji odbila saslušati stajalište sindikata. Ističe kako zaposlenici ne znaju hoće li ih novi vlasnik zadržati u radnom odnosu ili samo zbrinuti, jer je u natječaju stajalo i jedno i drugo, te hoće li i kako podmiriti dug prema zaposlenicima.

Ivan Balentović izjavio je danas da od "Šibenskog lista" kani stvoriti dobru tvrtku s 25 zaposlenika kao što je to, po njegovim riječima, "Dubrovački vjesnik". Zanijekao je tvrdnje u novinskim napisima kako u "Dubrovačkom vjesniku" duguje novac honorarcima koji su protiv njega pokrenuli sudsku parnicu zbog duga i prijetnja.

(Hina) xdfer yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara