Županijsko poglavarstvo odbilo poništiti natječaj za koncesiju nad "Zlatnim ratom"

POGLAVARSTVO Splitsko-dalmatinske županije na današnjoj sjednici nije prihvatilo zaključak Ureda državne uprave da poništi natječaj za izdavanje koncesije na plažu "Zlatni rat" u Bolu na Braču.

Poglavarstvo je, naime, nakon natječaja predložilo da se ta koncesija dodijeli tvrtki ´Modulu´ iz Metkovića koje je vlasnik rođak nogometaša Igora Štimca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Članovi Poglavarstva danas su većinom glasova, s dva suzdržana, odlučili taj zaključak vratiti državnoj upravi na doradbu, tako da se u obzir uzmu aspekti zaštite prirode ´Zlatnog rata´.

Zamjenik župana Tadija Barun kazao je kako nema razloga poništavati natječaj zato što je predloženi koncesionar, metkovski ´Modul´, kod javnog bilježnika ovjerio izjavu da će sve što bude radio uskladiti sa županijskim prostornim planom. Jasno je, dodao je, da je posrijedi ´politički pritisak i pitanje je bi li tako bilo da se natječe rođak Slavka Linića´.

Župan Branimir Lukšić smatra kako bi se, da se za ´Zlatni rat´ ´natjecao Goran Štrok, sve riješilo na jednom zasjedanju Županijske skupštine´.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara