Župljanin na korak od uhićenja, Hadžić u Rusiji, Mladić "negdje u Srbiji"?

SRBIJANSKE tajne službe na korak su od uhićenja haških bjegunaca, piše list "Press" pozivajući se na izvore bliske srbijanskoj vlasti.

Prema dosad prikupljenim informacijama, Stojan Župljanin najbliži je uhićenju, Goran Hadžić nalazi se u u Rusiji, a Ratko Mladić je "negdje u Srbiji".

"Istina, nemamo konkretne dokaze, ali imamo vrlo jake indicije da je Hadžić u Rusiji i da se vjerojatno krije pod drugim imenom. On je, prema onome što imamo, pod jakom zaštitom tamošnjih imućnih Srba koji mu i financijski pomažu." - rekao je anonimni član Savjeta za nacionalnu sigurnost.

"S druge strane, iako su sve informacije do sada ukazivale da bi Mladić mogao biti čak i u Beogradu, s njim za sada ide najsporije. Naša saznanja govore da on baš i nije tako bolestan kao što se spekulira u javnosti... Mogu vam samo reći da su povod nedavnog saslušanja njegovog sina Darka i snahe Biljane nova saznanja do kojih smo u međuvremenu došli. Ne mogu vam reći o čemu se konkretno radi, osim da su oni potvrdili te naše operativne podatke." - kaže izvor Pressa.

Rekao je da su tajne službe tijekom ljeta uspjele ući u trag Stojanu Župljaninu, koji je dva puta jedva izbjegao uhićenje. "Prvi put, veza nam je bio čovjek koji se trebao sastati s njim, međutim, Župljanin se u posljednjem trenutku predomislio i nije se pojavio u dogovoreno vrijeme na jednoj lokaciji s naše strane Drine. Najvjerojatnije mu je netko javio da je provaljen."

"Prema nekim informacijama, on bi se i sada mogao skrivati na granici Srbije i Republike Srpske, gdje su ga sredinom rujna i locirale službe RS. I tada je uspio pobjeći i to samo zbog pogrešne procjene tamošnjih službi, koje su tu informaciju umjesto Haškom sudu, brže-bolje proslijedile Amerikancima." - rekao je.

V.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara