Zurovec o obnovi Zagreba: Ako crijep s moje kuće padne vama na glavu, tko je kriv?

Zurovec o obnovi Zagreba:  Ako crijep s moje kuće padne vama na glavu, tko je kriv?
Foto: Nova TV

SABORSKI zastupnik iz redova Fokusa Dario Zurovec gostovao je u Dnevniku Nove TV. Objasnio je u kojem dijelu prijedloga Zakona o obnovi Zagreba vidi socijalizam, a ne solidarnost.

''Obnova Zagreba trebala bi biti financirana solidarno, a ne prisilno iz džepova svih građana Hrvatske. Često se tu Gunja povlači kao paralela, ali tamo država nije održavala nasip. Ako država nije ispunila svoju ulogu i ono što plaćaju svi građani, onda država treba i platiti. Ali ako vi niste održavali svoj stan, tu odgovornost prelazi na vas kao vlasnika. Ako crijep s moje kuće padne vama na glavu, tko je kriv? Ja sam kriv'', kaže Zurovec.

Dodaje da država treba pomoći te da su oni predložili dva modela.

''Jedan je putem HBOR-ovog beskamatnog kredita na koji bi država oprostila PDV ili putem društva stanara u kojem bi stanari mogli zajedno izaći prema tržištu kapitala i dati obveznice, a građani bi iskazali svoju solidarnost davanjem novca koji ne bi tražili nazad'', pojasnio je.

''Što se tiče samog centra grada, siromašnih ima u Jošanima i u Donjem Lapcu, Kutini i diljem Hrvatske, pa vidimo da ih nitko ne žali. Od tih se ljudi isto uzima novac kako bi se obnovila nečija privatna nekretnina. Mi nismo za to da se prakticira socijalizam'', zaključio je Dario Zurovec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara