Žuvanić: spojna cesta Udbina-Gornja Ploča bit će završena za četiri dana

Ministar pomorstva, prometa i veza Ronald Žuvanić izjavio je danas da će spojna cesta UdbinaGornja Ploča biti završena u planiranom roku, čak i prije toga, te da s tim u vezi nema nikakve dvojbe. L

Ministar Žuvanić to je izjavio nakon obilaska trase brze ceste Udbina-Gornja Ploča, koja je spoj na dionicu autoceste od Sv. Roka do Zadra II.

Obišao sam danas trasu i svih 19 objekata na toj dionici je završeno. Zaštitna izolacija je postavljena, a još treba postaviti devet tisuća tona asfalta. No, s obzirom na to da na dan ugrađujemo dvije i pol tisuće tona, u sljedeća četiri dana cijela će trasa biti asfaltirana, rekao je ministar.

Dodao je da je potrebno postaviti i 10-ak kilometara rubnih ograda, a budući da se na dan postavlja 2500 metara, i ti će radovi završiti za četiri dana. "Sa zadovoljstvom mogu konstatirati da će 26. lipnja biti obavljen tehnički pregled ove brze ceste", rekao je ministar pomorstva, prometa i veza Ronald Žuvanić, dodajući kako na toj trasi na dan radi više od 500 ljudi, 140 kamiona i tri asfaltne baze. Radi se 24 sata na dan i nema nikakve bojazni da trasa neće biti gotova, izjavio je ministar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su ga novinari podsjetili na izjavu ministra Čačića, koji je prije nekoliko dana rekao kako će otvaranje dionice autoceste od Sv. Roka do čvorišta Zadar II. kasniti zato što Hrvatske ceste nisu završile brzu cestu Udbina-Gornja Ploča, ministar Žuvanić je rekao da to treba pitati ministra Čačića, a da on osobno nikad nije dovodio u pitanje planirane rokove.

Direktor Hrvatskih cesta Vladimir Bizjak je izjavio da u Hrvatskim cestama nikad nije bilo sumnje kad je riječ o planiranom roku dovršetka te brze ceste. "Znali smo da je rok 30. lipnja. To je ugovoreni rok s izvođačem radova koji će tu dionicu završiti četiri dana prije roka", istaknuo je Vladimir Bizjak.

(Hina) ima az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara