Žužul na pripremnom sastanku za Panel OESS-a

U sklopu priprema za prvi sastanak Panela savjetodavnog tijela Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), koji će se 17. veljače održati u Ljubljani, hrvatski ministar vanjskih poslova u ostavci Miomir Žužul boravio je u petak u Beču.

Ministar Žužul je nedavno imenovan članom Panela kao predstavnik zemalja jugoistočne Europe i država koje su domaćini terenskih misija OESS-a.

Odluka o osnivanju Panela uglednih osoba donesena je u prosincu prošle godine na Ministarskom vijeću u Sofiji s namjerom da ugledni i iskusni vanjskopolitički dužnosnici rade na jačanju i djelotvornosti tijela i struktura OESS-a. Njihova je zadaća redefinirati politički dijalog unutar OESS-a te formulirati stratešku viziju te međunarodne organizacije za 21. stoljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Članovi Panela su i Nikolaj Afanasjevski iz Ruske Federacije, Hans van den Broek iz Nizozemske, Knut Vollebaek iz Norveške, Wilhelm Hoeynck iz Njemačke, Kuanysh Sultanov iz Kazahstana, te Amerikanac Richard Williamson.

Kao gost glavnog tajnika OESS-a Jana Kubiša, ministar Žužul sa suprugom nazočit će u petak navečer tradicionalnom OESS-ovu domjenku.

(Hina) xspđ ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara