Zvijezda Krim tima ucjenjivala čovjeka za 100.000 eura, objavljene poruke

Zvijezda Krim tima ucjenjivala čovjeka za 100.000 eura, objavljene poruke
Screenshot: YouTube

LEON LUČIĆ, bivši policajac i glumac naturščik u nekadašnjoj RTL-ovoj seriji KT2 (Krim tim 2), završio je u bolnici s teškim ozljedama glave nakon što je izvukao deblji kraj u pokušaju iznuđivanja jednog zaprešićkog poduzetnika.

>> Bivši policajac i zvijezda Krim tima reketario čovjeka pa brutalno pretučen

Lučić je od poduzetnika M.D. tražio da mu plati 100 tisuća eura kako bi mu sredio navodnu utaju poreza. Lučić je, doznaje Index, poduzetniku došao s autentičnim papirima Porezne uprave tražeći novac u zamjenu za zataškavanje cijelog slučaja. Poduzetnik je sve prijavio policiji.

Objavljene poruke

Audiosnimka do koje je došao RTL, a koju ima i policija, pokazuje kako je izgledala ucjena koja je nekoliko dana trajala prema zaprešićkom poduzetniku od kojeg su tražili 100 tisuća eura i prijetili obitelji.

"Moraš mi samo reći auto s kojim dolaziš i moraš biti sam. Ako netko ide s tobom, ne izlazi iz auta. Znači, izlaziš ti sam. Auto na auto… Razumiješ? Nemaš brige. Bio bi ja veliki kreten", čuje se na audiosnimci.

Objavljene su i poruke.

"Skupljam cijeli dan lovu i zovem one koji mi u tome mogu pomoć. A ti, ako si tako pametan i znaš da ja zovem, onda bi trebao znati da je 100 000 ozbiljna cifra i da čak i banka treba tri dana", napisao je poduzetnik u SMS-u, na što je dobio odgovor: "100 skupi i budi spreman donijeti gdje ti se kaže u protivnom zanemari sve izrečeno. Sutra svatko živi svoj život i radi svoj posao. Lp."

Čovjek je ucjene odmah prijavio policiji, ali oni na primopredaji nisu bili. Tu je došlo do sukoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara