Caterham R400 - zlatna sredina

Caterham R400 -  zlatna sredina

CATERHAM, britanska tvrtka koja je slavu stekla proizvodnjom kopije Lotus Seven za ovu godinu predviđa jedan novitet. R400 je predstavnik Superlight serije, koja najdrastičnije prati minimalističku politiku.

Da ne bi bilo zabune, riječ je o masi, koja je svedena na minimum, dok su sve ostale karakteristike natjerane do maksimuma.

Superlight seriju sada čine tri modela, od kojih je R300 najslabiji, a R500 najsnažniji. Naime masom niti jedan model ne prelazi granicu od 500 kg, pa je osnovna razlika među modelima snaga motora.

U R400 se ugrađuje MG-Roverov 1.8-litreni motor X-Power serije, koji u ovoj izvedbi razvija okruglih 200 KS pri visokih 7.500 o/min.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sasvim dovoljno da svega 490 kg težak automobil poleti, ubrzanje do 96 km/h traje svega 3,9 sekundi, a kazaljka brzinomjera se zaustavlja na 225 km/h. Automobil je postavljen na 15-inčne naplatke od lake legure tvrtke Avon.

Nadalje, tu je potpuno nova ploča s mjernim instrumentima te natjecateljsko sjedalo s pojasom u 4 točke vezanja. Poznata je i cijena najnovijeg Caterhama.

Tvornički sastavljen automobil stoji 29.950 GBP, dok je u kitu nešto povoljniji, 27.700 GBP.

Dodatni impuls na tržištu biti će jaki imidž, koji je ovaj model postigao pobjedom na trci "24 sata Nurburgringa" te sve popularnijem Superlight prvenstvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara