Chevy Corvette u karbonskom izdanju

Chevy Corvette u karbonskom izdanju

JEDINI pravi američki sportaš koji je može mjeriti s euro-japanskim rivalima je Chevrolet Corvette, i to u Z06 top izdanju. Upravo na toj osnovi iz GM-a dolazi posebna serija kojom se slavi 50-godišnjica 'vettinog gostovanja na utrci 24 sata Le Mansa.

Iako Z06 predstavljena potkraj 2005. godine nije ujedno i najbrža izvedbe američke ikone, ovaj je model zadržao veliku popularnost među ljubiteljima jednog od najslavnijih i najdugovječnijih modela General Motorsa. Jedan od razloga popularnosti leži u činjenici što ovaj majstorski uradak većina ističe kao izvedbu s najboljom upravljivosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova Carbon edition izvedba ide korak dalje i donosi karbonske elemente karoserije(poklopac motora, itd), ali i Brembo keramičke diskove kočnica, kao i aktivan MR ovjes. Kraće rečeno, radi se o Z06 izvedbi na šasiji kompresorke ZR1.

Proizvodnja počinje na jesen, a najavljena je limitirana naklada od 500 primjeraka, i to u dvije boje, Inferno narančastoj i Supersonic plavoj. Svi primjerci dobit će crne naplatke, kao i crni interijer obložen kožom. Cijena zasad nije poznata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara