Chysler 300C – zvijezda New Yorka

Chysler 300C – zvijezda New Yorka

NAKON predivnog Crossfirea, Chrysler je na salonu automobila u New Yorku pripremio još jedno iznenađenje. Koncept luksuzne limuzine imena 300c evocira uspomene na legendarne serije 300, koje su obilježile poslijeratnu američku auto-industriju.

Chrysler slavi 50. rođendan serije 300 na najbolji mogući način, a to je predstavljanje koncepta na osnovu kojeg će biti kasnije razvijen model za serijsku proizvodnju.

Svjetski debi američkog klasika u New Yorku je prihvaćen uz ovacije. Gabariti od kojih zastaje dah, ogroman pogonski agregat i stražnji pogon je san svakog Amerikanca. A baš to 300 C nudi.

Kad je u pitanju dizajn Chrysler zaslužuje samo pohvale. Prije svega na račun skladne kombinacije retro detalja i modernih rješenja.

Predimenzionirana rešetka hladnjaka, dugačak prostor motora i mnoštvo kromiranih detalja su oduvijek bili zaštitni znak američkih krstarica.

Kad se sve to upakira na moderan način i tome pridodaju kratki prevjesi, te izdašan međuosovinski razmak, uspjeh ne može izostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogled na bok vozila otkriva kromirani finiš aluminijskih naplataka s devet krakova. Na naplatke promjera 20 inča montirane su gume mjera 245/40 sprijeda i 275/40 straga.

Široke gume i veliki poklopac motora daju naslutiti da koncept pokreće moćan motor.

Sasvim opravdano, jer su u Chrysleru povjerenje dali 5.7-litrenom HEMI osmaku, koji je dosad doživio nekoliko ugradnji u koncepte njemačko-američkog koncerna.

Povratak HEMI serije u novom izdanju i potpuno nova platforma najavljuju značajan zaokret Cryslerovog poslovanja, koji bi uskoro mogao biti svjetski priznat kao luksuzna marka.

Snaga se na stražnje kotače prenosi putem elektronski nadzirane 5-stupanjske automatike. Suvereno ponašanje na cesti i visok stupanj aktivne sigurnosti ostvaren je primjenom poznatih pomagala, kao što je ABS, ESP i Traction Control.
Ukoliko se ostvare obećanja čelnika Dietera Zetschea, čelnika Chrysler grupe, već će početkom iduće godine prvi primjerci modela 300C krstariti američkim cestama. Time bi nakon Pacifice i Crossfirea Chrysler u potpunosti zaokružio ponudu u premium segmentu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara