Citroen C3 X-TR

Citroen C3 X-TR

NA salonu automobila u Ženevi, Citroën će premijerno predstaviti C3 XTR, vozilo koje je uslijedilo iz koncepta C3 X-Treme predstavljenog na Bologna Motor Show u prosincu 2003. godine.

C3 X-TR na prvi pogled izgleda istovremeno pouzdano i zaštitnički. Prednji kraj odražava sposobnost vozila da se suoči i s negostoljubivim terenom. Taj utisak naglašen je masivnim crnim branicima koji ističu srebrni aluminijski logo i farove s glatkom površinom. Prednji i stražnji crni branici odlično su uklopljeni s rubovima blatobrana i pragovima prekrivenim crnom plastikom.

Vozilo s karakterom, C3 X-TR posjeduje i elemente prestiža. Crni dodaci oko cijelog automobila, svjetla za maglu u aluminijskim kućištima, aluminijsko sivi umetak u stražnjem braniku naglašavaju profinjenost vanjskog stila.


Zahvaljujući posebnosti svog dizajna i vanjskih obilježja, C3 X-TR se savršeno snalazi u gradu, na otvorenoj cesti, pa čak i na makadamu. Plastični branici, veći nego kod standardnog C3, nude bolju otpornost na sitna oštećenja (u gradu) i od manjih udaraca (kamenčići, granje i dr.). Gume dimenzija 185/60 R 15 kombiniraju odlična cestovna svojstva sa dobrim svojstvima na makadamu, a modularni krovni nosač podnosi terete do maksimalno 60 kg težine.


Nosači posjeduju  dvije glavne konfiguracije. Uzdužni položaj nosača nudi minimalni otpor zraka, dok se poprečni dio (svjetlo sivi) svakog nosača može odvojiti i ponovo pričvrstiti poprijeko. To znači da nije potrebno kupovati poprečne nosače kao dodatnu opremu. Ovaj se zahvat može učiniti u nekoliko minuta, uz upotrebu alata koji se isporučuje sa vozilom.

C3 X-TR posjeduje prostranu i inventivnu unutrašnjost. Povišeni položaj vozača, koji nudi odličnu vidljivost, "inteligentan" prtljažnik Moduboard i paket opreme "Child Pack» su glavne karakteristike terenskog C3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Model raspolaže s tri dinamična 16-ventilska motora (1.4i, 1.6i, 1.4 HDi) i SensoDrive mjenjačem na benzinskim motorima za povećanu udobnost vožnje.

U pogledu sigurnosti, C3 X-TR posjeduje bogatu opremu: ABS s elektronskim razdjelnikom kočenja (REF), pomoć pri naglom kočenju, paljenje sva četiri žmigavca pri oštrom kočenju, četiri zračna jastuka itd. Na testovima sigurnosti, Citroën C3 Pluriel, C2 i C3 prošli su izuzetno dobro, što je dodatna referenca za ovaj model.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara