Devet dobitnika na "Lotu 7/39" podijelilo pet milijuna kuna

Devet dobitnika na "Lotu 7/39" podijelilo pet milijuna kuna
JACK pot, odnosno sedam pogođenih brojeva 49. kola "Lota 7/39" dobilo je devet dobitnika što je prvi put da u toj igri, koju Hrvatska lutrija samostalno priređuje od 1991., ima toliko dobitnika, izvijestila je danas Hrvatska lutrija (HL).

Također, kako se napominje to je i deveti Jack pot u ovoj godini (prije toga izvučeni su Jack pot-ovi u 7., 17., 24., 25., 27., 35., 39. i 47. kolu).

Tako je sinoćnjih devet sretnika podijelilo pet milijuna kuna, odnosno svaki je dobio po 555.555 kuna, a dobitni listići, što voditeljica službe za igre HL-a Nora Cecić također drži zanimljivim, rasporedili su se po cijeloj Hrvatskoj i to dva u Zagrebu, te po jedan u Čakovcu, Vukovaru, Osijeku, Metkoviću, Kaštel Starom, Šolti, te u Puli.

Sinoć izvučena dobitna kombinacija 5, 12, 13, 18, 22, 27 i 32 izvučena je od 425.186 potvrda o uplati s ukupno 3.784.376 kombinacija, rekla je Cecić.

Po njezinim riječima matematička vjerojatnost da se pri tolikom broju odigranih kombinacija pogodi jedna sedmica je 24,6 posto pod pretpostavkom da su sve te kombinacije različite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Situacija od sinoć, drže u HL-u, pokazuje da igrači imaju svoje tzv. "simpatične" brojeve (povezane s datumima određenog događaja ili statistički eksponiranim brojevima).

Npr., prema podacima HL-a, izvučeni brojevi 32 i 22 najviše su puta izvučeni brojevi od 1995., a broj 12 je apsolutno najmanje izvučeni broj.

Tu je i znakoviti broj 13 kojeg igrači često igraju.

Sinoćnji listići bili su popunjeni s osam kombinacija od čega je samo jedan bio "sistemski" (također s osam kombinacija), a jedan je pretplatni za osam kola. Sve sinoćnje dobitne kombinacije osim jedne, pogođene su u sedmom ili osmom stupcu (kombinaciji).

Po riječima Cecić do sada je u "Lotu 7/39" bilo najviše tri dobitnika za pogođenu sedmicu po jednom kolu i to 2000. u osmom kolu, te ove godine u sedmom kolu. Dodala je i kako je povremeno bilo po dva dobitnika za pogođenu sedmicu.

Cecić je istaknula i kako je dobitnica 47 kola "Lota 7/39" prije dva dana podigla svoj Jack pot od devet milijuna kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara