Elemental u Močvari: Nismo bend za ljubitelje narodnjaka i šmrkanja "bijelog"

Elemental u Močvari:  Nismo bend za ljubitelje narodnjaka i šmrkanja "bijelog"

Tekst: A.A.
Foto: Borna Čavrag

ELEMENTAL je sinoć na koncertu pod nazivom "Rasprsnuće" dao sve od sebe, a publika je to znala cijeniti. U prepunoj Močvari poznati bend zaklopio je jedno glazbeno razdoblje u radosnom iščekivanju sljedećega. "Bilo je fantastično. Močvara se apsolutno rasprsnula", nakon svirke je rekla Mirela Priselac Remi.

Posebni gost završio u bolnici

I stvarno je; nakon više od dva sata potpuno angažirane, energične svirke, teško da je itko kući otišao nezadovoljan. Od samog početka redao se hit za hitom, a publika je pjevala uglas s ekipom na pozornici. Elementalovci su za tu večer najavili i posebnog gosta Matiju Jašarova, koji im je trebao pomoći pri izvedbi remiksirane verzije pjesme "U mojoj glavi". On ipak nije došao jer je, nažalost, završio u bolnici. Publika je svejedno uživala.

Uvod u novo glazbeno poglavlje Elementala

Sinoć su se u Močvari mogle čuti i neke sasvim friške pjesme. "Nitko ih još do sada nije čuo osim nas iz benda", rekao je Shot. Remi je nakon svirke priznala: "Malo mi je bila trema na novim stvarima, jer ako ćemo negdje zeznuti, sigurno će biti na novima. I jesam, malo sam zeznula tekst na jednoj pjesmi, i publika je primijetila, ali uopće nije bio problem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opraštanje od starog albuma

"Rasprsnuće" je bio svojevrstan oproštaj od albuma "Pod pritiskom" iz 2008. godine i najava novog, petog po redu studijskog albuma koji izlazi u svibnju. Iako još nema naziv, materijala za njega zato ima i previše, tako da će ekipa iz benda izabrati ono najbolje od najboljeg što će se naći na albumu. "Svatko ima neke svoje favorite među pjesmama, morat ćemo se na kraju nekako dogovoriti", kaže Remi.

"Mi smo bend koji razmišlja svojoj glavom i takva je i publika koja nas sluša"

"Novi album bit će tematski raznolik, a glazbeno će na njemu i dalje biti prepoznatljiv Elemental sound, ali ipak malo žešći. Pale se gitare, pale se basovi. Imamo i novog basista pa će i on tome pridonijeti", najavljuje Remi. Naravno, važno je da album dobro prihvati i publika, a budući da je jučerašnji nastup podržala do kraja, sigurno će tako biti i s albumom. "Mi nismo bend za ljubitelje narodnjaka i šmrkanja 'bijelog'. Mi smo bend koji razmišlja svojoj glavom i takva je i publika koja nas sluša", rekla je Remi prije no što je sa Shotom otišla među publiku, potpisati CD-e i podružiti se. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara