Favoriti za Oscare filmovi Scorsesea i Eastwooda, te "Sideways"

Favoriti za Oscare filmovi Scorsesea i Eastwooda, te "Sideways"
Dva DVA MJESECA prije dodjele nagrade Oscar Američke akademije filmskih umjetnosti, filmovi redatelja Martina Scorsesea i Clinta Eastwooda, te film "Sideways", smatraju se najizglednijim dobitnicima prestižne nagrade.

Scorsese, koji se nikada nije okrunio Oscarom, ovaj put ima velike šanse sa svojim filmom "The Aviator" konkurirati za Oscara za najbolji film, tvrdi kritičar Tom ONeil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"The Aviator" dolazi u američka kina na sam Božić, a redatelj u njemu priča priču o američkom milijarderu Howardu Hughesu. Film s Leonardom di Capriom u glavnoj ulozi već je ubrao šest nominacija za nagradu Golden Globe, među kojima i za najboljeg redatelja i glumca.

Iako su njegovi filmovi "Taksist" i serijal "Kum" požnjeli veliki uspjeh, Oscar za najboljeg redatelja Scorseseu je uvijek izmicao.

"Million Dollar Baby", posljednje ostvarenje Clinta Eastwooda, i film "Sideways", niskobudžetni film ceste redatelja Alexandera Paynea, su, tvrde kritičari, dostojni suparnici Scorseseu u borbi za Oscara za najbolji film.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara