Film "Groznica" s Vanessom Redgrave snima se u Zagrebu

Film "Groznica" s Vanessom Redgrave snima se u Zagrebu
DO KRAJA listopada u Zagrebu će se snimati englesko-američki film "Groznica" u režiji Carla Nera, u kojem glumi i Vanessa Redgrave.

Film se u Zagrebu počeo snimati 7. rujna, a prije toga snimao se u SAD-u, izvijestila je danas producentska kuća Shawn Fever Productions koja s Blumhouse Production radi na tom projektu za američki HBO Films.

"Groznica" se temelji na kazališnom komadu Wallacea Shawna, koji ga je s redateljem Nerom, inače sinom Vanesse Redgrave i Franca Nera, adaptirao za veliki ekran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
To je priča o ženi koju posjet lijepoj, ali izmučenoj zemlji vodi na psihološko putovanje samootkrivanja. S uspomenama na privilegiranu prošlost ona se bori s grubom realnošću koju joj donosi siromašna i opasna okolina.

Po riječima redatelja, film se bavi sve većim jazom između onih koji imaju i koji nemaju, a u središtu je spoznaja da smo duboko povezani sa stanjem mnogih drugih ljudi.

Od hrvatskih glumaca u filmu glume, među ostalim, Rade Šerbedžija, Marinko Prga, Darija Knez, Aleksandar Cvjetković, Franjo Dijak, Mia Begović.

Vanessa Redgrave i izvršna je producentica filma.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara