Indijski modni boom

Indijski  modni  boom

OD inspiracije za velike svjetske dizajnere, do razvoja vlastite modne scene, Indija je postala novo modno središte prema kojem se gleda.

U Indiji u zadnje vrijeme dolazi do porasta standarda, a time i procvata modne scene. Louis Vuitton, Hermes, Christian Dior i Gucci butici niču diljem cijele zemlje.

Osim što svoju zaradu sve većim dijelom dizajneri ostvaruju u Indiji, u zadnje vrijeme u Indiji traže i inspiraciju za svoje kreacije, a posebno se u cijene indijske tkanine.

Matthew Williamson, Diane von Furstenberg, Jean Paul Gaultier i Collette Dinnigan redoviti su posjetitelji svih modnih događanja u Indiji, a u ovom je mjesecu i najpoznatiji svjetski časopis Vogue tiskao i Vogue India, s australskim modelom Gemmom Ward na naslovnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indijskoj modi dugo je trebalo da postane zamijećena, ali je zaista daleko dogurala. Ona više nije ono što smo povezivali sa šezdesetim i sedamdesetim godinama, te hipijevskim tunikama. Indijska moda se cijeni, ideje se prihvaćaju, a njihove tradicionalne tkanine upotrebljavaju za klasične modele. Dizajneri širom svijeta impresionirani su mogućnostima i načinom izrade njihovih tkanina i jedinstvenih uzoraka.

U svijetu gdje modno dominiraju Paris, Milan i New York i diktiraju modu, teško je i zamisliti kako bi se neki indijski grad tu mogao upetljati, ali njihova tehnologija postaje sve naprednija, a očuvana tradicija sve zanimljivija. 

Tako je na ovosezonskom pariškom tjednu mode najviše isticani dizajner bio je Manish Arora, koji je svojim bojama, tkaninama i krojevima oduševio sve posjetitelje. Također, primjerice Goldie Hawn je za svoj prvi redateljski film "Ashes to Ashes" angažirala modnog kreatora indijskog podrijetla Suneeta Verma. Film će se snimati najvećim djelom u Chicagu, a dodatni kadrovi će se snimati u Indiji. Glavnu ulogu, onu modne dive koja odlazi u Indiju, glumit će sama Goldie.

N.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara