Kalašnjikov "prodao ime" Nijemcima, Amerikance odbio

Kalašnjikov "prodao ime" Nijemcima, Amerikance odbio

IZUMITELJ najpoznatije automatske puške na svijetu, Mikhail Kalašnjikov, ovih je dana potpisao ugovor kojim dozvoljava jednoj njemačkoj agenciji upotrebu svog imena u marketinške svrhe, što znači da će se na tržištu uskoro naći kišobrani, satovi i  snowboardi marke "Kalašnjikov".

Poznat ruski izumitelj udružio se s malom njemačkom marketinškom agencijom MMI iz Solingena, koja će prodavati proizvode potpisane njegovim imenom, a on će dobiti 33% dionica te tvrtke.

Ime Mikhaila Kalašnjikova u budućnosti se se povezivati sa širokom paletom proizvoda koja uključuje snowboarde, halogenske žarulje, džepne nožiće i energetska pića.

Dosad je Mikhail živio od skromne državne penzije u dvosobnom stanu, a za izum čuvene puške od države nikad nije dobio ni novčića.

Usput budi rečeno, Kalašnjikov je pušku AK-47 konstruirao još davne 1947. i to dok se oporavljao od rana zadobivenih u Drugom svjetskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1949., kada se jurišna puška AK-47 počela upotrebljavati u sovjetskoj vojsci,  proizvedeno je i prodano više od 50 milijuna primjeraka tog kvalitetnog oružja.

O proizvodima koje će reklamirati svojim imenom, Mikhail Kalašnjikov je izjavio: «Artikli su vrlo slični mojoj puški – pouzdani, jednostavni za upotrebu i neuništivi».

Zanimljivo je da je Kalašnjikov svojevremeno dobio slične ponude od nekih tvrtki iz SAD-a, ali nije htio surađivati s bivšim hladnoratovskim neprijateljem SSSR-a.

"Suradnju sa američkom tvrtkom smatrao sam izdajom svoje domovine" - izjavio je Kalašnjikov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara