"Kralj etera" debitira na satelitskoj radio-postaji

"Kralj etera" debitira na satelitskoj radio-postaji

HOWARD STERN, najpoznatiji, ali i jedan od najkontroverznijih radijskih voditelja na svijetu, danas će se po prvi put slušateljima obratiti putem satelitskog radija.

Stern će nastupati na dva satelitska kanala tvrtke "Sirius" koja korisnicima preko satelita, uz mjesečnu ili godišnju pretplatu, pruža radijske programe bez reklama. Stern je sa "Siriusom" u listopadu 2004. godine potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 500 milijuna američkih dolara.

Strern, koji se već nekoliko desetljeća može pohvaliti titulom jednog od najslušanijih američkih radio-voditelja, slavu je stekao zahvaljujući svom neospornom smislu za humor, ali i sklonosti da ruši različite tabue u eteru.

Tako je konzervativni dio javnost razbjesnio korištenjem prostačkog rječnika i humora na račun obitelji i drugih tradicionalnih vrijednosti, dok ga neki u liberalnom dijelu javnosti smatraju rasistom, homofobom i ženomrscem.

Sternovoj popularnosti je doprinio i višegodišnji rat s FCC, federalnom službom koja nadzire sadržaj elektronskih medija. Odluci da napusti svoju dugogodišnju radio-postaju je pridonijelo i pooštrenje FCC-ovih kriterija, izazvano aferom sa "slučajnim" razgolićavanjem Janet Jackson tokom finala NFL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Satelitski radio, za razliku od redovnih radio i TV-postaja, je van nadležnosti FCC-a, te se Stern nada kako će imati više kreativne slobode.

Stern koji trenutno živi s foto-modelom Beth Ostrotsky, ima tri kćeri iz prethodnog braka.

Pored radija, bavio se i pisanjem knjiga, a godine 1997. je sam sebe glumio u autobiografskom filmu "Private Parts", u Hrvatskoj distribuiranom pod nazivom "Kralj etera".

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara