Lindsay Lohan uništava ugled modne kuće Emanuel Ungaro

Lindsay Lohan uništava ugled modne kuće Emanuel Ungaro

Tekst: I.M.L.
Foto: JLP

GLUMICA koja je poznatija po skandalima iz privatnog života nego po glumačkim ostvarenjima, krenula je u osvajanje modne scene. Postala je kreativna savjetnica za modnu kuću Emanuel Ungaro i zajedno s glavnom dizajnericom kuće Španjolkom Estrellom Archs na pariškom tjednu mode prezentirala novu kolekciju. Estrella je naslijedila Estebana Cortazara koji je odstupio s mjesta glavnog dizajnera nakon što je potvrđen Lindsayin angažman. Cortazar se, navodno, nije mogao pomiriti s činjenicom da će se ime problematične 23-godišnje glumice povezivati s etabliranim modnim brendom.

Lohan je prije s modnim svijetom bila povezana preko svojih rastrošnih kupovina, lansirala je seriju tajica te sprej za samotamnjenje, a sada je sjedila u backstageu jednoga od najpoznatijih i najutjecajnijih modnih tjedana. Nakon što je prikazana, kolekcija Lohan i Archs bila je popraćena uglavnom kritikama. Hillary Alexander ju je proglasila katastrofom nedostojnom imena i tradicije kuće Ungaro.

Estrella Archs zamijenila "čudo od djeteta" Estebana Cortazara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je izvršni direktor u Ungaru Mounir Moufarrige reviju najavljivao kao "eksplozivnu kombinaciju", a Lohan je izjavljivala kako je cijelu sebe dala u taj projekt, reakcija modnog svijeta nije niti malo ohrabrujuća.

Bivši glavni dizajner, čudo od djeteta Esteban Cortazar već je s 13 godina skicirao modele, a kada je stigao u Ungaro imao je samo 23 godine. Donio je kući potpuno drugačiji koncept za koji je primao različite recenzije, neki su smatrali da je donio svježinu, dok su drugi tvrdili kako ne radi ništa impresivno.

Španjolska dizajnerica, 35-godišnja Estrella Archs nije među poznatijim osobama u svijetu mode. Završila je modni studij u Londonu, do sada je lansirala malu kolekciju u Parizu prije dvije godine, a radila je i za brendove kao što su Nina Ricci, Cacharel, Hussein Chalayan, Emilio Pucci i Prada.

Modnu kuću koja nosi njegovo ime 1964. godine je osnovao Emanuel Ungaro, a prepoznatljiva je po šik pariškom stilu, miješanju žarkih boja, životinjskom printu i raznobojnim, cvjetnim odijelima i dnevnim haljinama. Ungaro se 2004. povukao u mirovinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara