Mazdini noviteti za Tokyo

Mazdini noviteti za Tokyo

PRIJE nekoliko dana svoja vrata po 37. put otvorio je Tokyo Motor Show, najposjećeniji i ujedno jedan od najznačajnijih salona. Mazda na domaćem terenu predstavlja dva izuzetna koncepta, projekte Ibuki i RX-8 Hydrogen (naslovna fotografija).

>>Središnja tema: Tokyo Motor Show

Zoom-zoom budućnosti već je dostupan. Nastavak filozofije konstruiranja atraktivnih i dinamičnih vozila se nastavlja, a nakon dugo vremena imamo priliku vidjeti potencijalnog nasljednika legendarne Miate, najprodavanijeg roadstera u svijetu.

Atraktivni dvosjed imena Ibuki je prvo konkretno rješenje, projekt koji nudi naznake budućeg roadstera kojim će biti nastavljena Mazdina tradicija gradnje popularnih roadstera. Novost je izostavljanje okvira vjetrobranskog staklo što vozilu osigurava dozu ekskluzivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za pokretanje se i dalje brine 1.6-litreni benzinski agregat, koji je u odnosu na aktualni model pomaknut 400 mm u cilju postizanja optimalne raspodjele masa.

Mazda RX-8 je i u Europi naišla na plodno tlo. U prvih nekoliko dana zaprimljeno je čak 1.200 narudžbi, što je za model ovakvog kalibra izvanredan rezultat. U Tokiju će biti predstavljena "zelena" izvedba.

Riječ je o modelu pokretanom Renesis rotacijskim motorom, koji za gorivo koristi vodik.

Zasad je nepoznato da li će ova izvedba dočekati serijsku proizvodnju u skorijoj budućnosti, ali je sasvim sigurno da Mazda i njen gazda Ford spremni čekaju moguće promijene trendova na polju korištenja energenata.


Ibuki

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara