Ništa od BBC-jeve počasti "Crnoj guji"

Ništa od BBC-jeve počasti "Crnoj guji"
BRITANSKA postaja BBC Radio 4 morala je odgoditi program posvećen "Crnoj guji" zbog ugovornih problema s autorima te komične serije.

Dokumentarni program "I Have u Cunning Plan: 20 Years of Blackadder" (Imam opaki plan: 20 godina Crne Guje) trebao je biti emitiran u utorak, no zamijenjen je emisijom o mjuziklu "Ples na kiši".

List London Evening Standard navodi da su autori serije Richard Curtis i Ben Elton te producent John Lloyd tražili između 600 i 950 funti za minutu korištenja isječaka iz komedije.

Glasnogovornica BBC-a nije željela komentirati navod iz novina, no potvrdila je da je emitiranje odgođeno zbog ugovornih problema.

I Richard Curtis je odbio komentirati izjavu u novinama.

Povijesna komedija zabilježila je ogroman uspjeh tijekom 1980-ih, a u glavnim ulogama nastupili su Rowan Atkinson kao Crna Guja te Tony Robinson kao njegov pomoćnik Baldrick.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curtis i Elton napisali su tri od četiri sezone Crne Guje. Prvu su napisali Curtis i Atkinson, javlja BBC.

Crna Guja je 1999. ponovno prikazana u jednom nizu u Millenium Domeu u Londonu.

Popularni lik se pojavio i u reklami za koncerte u vrtovima Buckinghamske palače, održanim prigodom Kraljičine zlatne obljetnice prošle godine.

Curtis je, između ostaloga, autor serije "Mr Bean" koja je proslavila Atkinsona, a dvojac je danas poznat i po filmskim ostvarenjima.

Curtis je autor filmskih hitova "Četiri vjenčanja i sprovod" te "Ja u ljubav vjerujem".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara