Od 7.000 do 15.000 golišavaca poziralo u Barceloni

Od 7.000 do 15.000 golišavaca poziralo u Barceloni

REPORTERI svjetskih agencija očito su bili zapanjeni tolikim brojem nagih tijela pa su oni iz CNN-a i Ananove izbrojali 7.000 osoba, dok su novinari Reutersa dvostruko premašili tu brojku.

Fotograf Spencer Tunick proslavio se svojim "umjetničkim instalacijama" u kojima u što kraćem periodu nastoji uslikati što više golišavaca na javnim mjestima, ulicama i trgovima New Yorka, Londona, Santiaga i drugih svjetskih metropola.

Jako mu se žuri u strahu od policije jer su ga samo u Velikoj Jabuci uhitili već nekoliko puta za vrijeme snimanja, ali još uvijek nije završio u zatvoru.

U Barceloni je nadmašio svoj dosadašnji rekord od 4.500 tisuće nagih statista iz Melbournea, a mnoštvo se počelo skupljati već u četiri ujutro na širokoj Avenida de la Reina Maria Cristina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozirali su u stojećem,l ežećem i klečećem stavu, a u jednom trenutku svi su se morali zagrliti.

Spencer je još jednom naglasio da ne snima "provokativne fotografije već tijelo kao formu, tijelo s kojim se tuširamo i idemo spavati".

Vjerujemo da se među tom gomilom našlo i nešto egzibicionista iz Hrvatske kojima smo u travnju na našoj stranici uputili fotografov poziv da se prijave za ovo snimanje na njegovu web adresu.

Bilo bi zgodno da nam se jave i ispričaju svoja iskustva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara