Oscar iz Dallasa - najstarija svinja na svijetu

Oscar iz Dallasa - najstarija svinja na svijetu

Tekst: A.A.
Foto: JLP

OSCAR iz Dallasa sa svojih 20 godina je najstarije  prase na svijetu, a njegov status potvrdila je i Guinnessova knjiga rekorda. Vijetnamska svinja okruglog trbuha kućni je ljubimac Stacy Kimbell iz Dallasa. Ona je Oscara kupila 1989. godine jer je silno željela ljubimca, a muž joj je alergičan na pseću i mačju dlaku.

Prase s karijerom fotomodela

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stacyin pomalo egzotični kućni ljubimac tada je bio tek prasence koje je voljelo šetati na uzici ulicama Chicaga, gdje su u to vrijeme živjeli. No, Oscar je rastao i rastao sve dok nije dosegao težinu od 82 kilograma. Bio je predebeo i to mu je ugrožavalo zdravlje, pa mu je Stacy promijenila prehranu. Morao je na dijetu, što mu se nikako nije sviđalo jer je, kako kaže vlasnica, kao kanta za smeće, u sebe bi utrpao bilo što. Ipak je uspio izgubiti gomilu sala i pretvorio se u vitkog prasca od samo četrdesetak kila. Tada ga je uočio jedan fotograf i od njega napravio model za rođendanske čestitke na kojima je urešen nizom bisera.

Najstarija svinja ima svoju vlastitu kuću s bazenom

Jednom godišnje Oscar odlazi svom veterinaru na pedikuru i kraćenje kljova. Za razliku od običnih svinja koje obožavaju blato, Oscar je pravi čistunac. Jednom tjedno Stacy ga šamponira i maže losionom za tijelo. Gospon Prasac u dvorištu ima svoju vlastitu kuću s bazenom i suncobranom, no koristi je samo danju. Prespavati noć ipak više voli u blizini ljudi, pa drijema na kauču pred televizorom. Svojoj je vlasnici jako odan i prema njoj se ponaša zaštitnički, pa tako obožava naganjati nepoznate posjetitelje i dostavljače pizze. Kad njegova vlasnica odlazi na put, Oscara čuvaju dječaci iz susjedstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara