Premijerno pogledajte novi spot Detoura "Gledano sa strane"

Premijerno pogledajte novi spot Detoura "Gledano sa strane"

Tekst: I.M.
Foto: Borna Čavrag/Index

PREMIJERNO na Indexu možete pogledati "Gledano sa strane", spot kojeg je grupa Detour snimila za svoj četvrti singl sa prošlogodišnjeg albuma "TV". Tekstove i glazbu, kao i na prethodnom albumu, potpisuju pjevačica Detoura Maja Posavec i gitarist grupe Nenad Borgudan. Za glazbenu produkciju i aranžman novog singla “Gledano sa strane” zaslužni su Tin Oberman, inače zadužen za sinteve i samplove, te Edi Grubišić, bubnjar grupe.

Stilski je pjesma suvremena šlager balada koja govori o prolaznosti, a spot autorski potpisuju Tomislav Brdjanović, Nenad Borgudan i Robert Keček. Spot je sniman u zagrebačkom kafiću "Kota" i na apstraktan način prikazuje propadanje i degradaciju, loše životne situacije i traume koje na ljudima ostavljaju vidljive tragove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako se televizija sastoji od tri boje, crvene, zelene i plave, konceptualno smo osmislili i album te cijelu priču koja prati tu ideju. Tako se na albumu nalaze pjesme u te tri boje, crvene su jake i dinamične, zelene su veselije, proljetne, dok su plave čisti blues. Ova pjesma spada u plave pa će tako i spot biti mističan i mračan, igrat ćemo se svjetlom i sjenom i dočarati tjeskobu i propadanje", objasnio nam je Brdjanović prilikom snimanja spota.

Album "TV" zaradio je šest nominacija za glazbenu nagradu "Zlatna Koogla" te jako dobro kotira u konkurenciji pop albuma godine u susjednoj BiH za nagradu “Indexi”. Detour nastavlja koncertnu promociju albuma, kako po Hrvatskoj, tako i u užoj regiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara