Video - Supertalent: Mateo pjevanjem rasplakao Ninu, Split ima 10-godišnju Lizu Minnelli

Video - Supertalent: Mateo pjevanjem rasplakao Ninu, Split ima 10-godišnju Lizu Minnelli

Tekst: I.M.
Foto: Nova TV

TALENTI sa splitskog područja su imali čast otvoriti drugu emisiju showa Supertalent. Prva je bila obitelj Asanović iz Zagore koja je žiriju došla pjevati ojkalice. S njima je pokušala zapjevati i Nina Badrić. Dobili su tri "da", ali je uvjet za to da idu dalje bio da Nina ne pjeva s njima "jer kvari". "Da" je žiri rekao i kudu koji je u svojoj koreografiji korake narodnog plesa obogatio i "letom" 80-godišnje bake po zraku.

Nakon "narodnog veselja" na red su došli plesni talenti. Ninu i Enisa Bešlagića je oduševila 13-godišnja balerina Barbara Bačić, tako da "ne" Dubravka Merlića nije imalo nikakvu ulogu. Plesnim akrobacijama ih je sve oduševila 17-godišnja Petra Mamić, dok je 24-godišnji Toni Rinkovec pokazao zavidno umijeće plesanja breakdancea.

Moulin Rouge na šoltanski način izmamio svima suze na oči - od smijeha

Ipak, ono što je bilo daleko od plesnog umijeća dobilo je također tri "da" i svima izmamilo suze od smijeha na oči. Moulin Rouge na šoltanski način, u izvedbi satirične skupine "Redikuli", osvojio je i publiku i žiri. Nakon prošlotjedne fascinacije riječkim Hot Stuffom, reklo bi se da Hrvati pravim "Supertalentom" smatraju upravo golišave sredovječne žene u raznobojnom perju i postarije muškarci s pivskim trbuščićima, odjevene jedino u bokserice ili tangice.

U Osijeku glavna fora - cijela obitelj na binu

Među osječkim talentima su se našli tinejdžeri Ana i Davor - "Top Dancer", koji plešu akrobatski rock&roll, tamburaški sastav "Šokci za 5" kojeg čine četiri brata i jedna sestra starosti od šest do 13 godina, Kud Grančice iz Đeletovaca, četiri sestre iz Osijeka koje su osvojile svojim pjevanjem i dobile tri "da" te 66-godišnjak koji je s prijateljem demonstrirao ples na zidarskim ljestvama. "Teška glupost", kroz smijeh je gledajući ih prozborio Merlić.

Pastirica sanja o pjevačkoj karijeri

Na audiciju u Rijeci se prijavio DJ koji je "izmiksao" scene sa članovima žirija i dvojicom "backstage boysa" - Igorom Mešinom i Reneom Bitorajcem. Dalje je prošlo i nekoliko plesnih skupina - trbušne plesačice "Luna" iz Poreča te plesne skupine "Cheaters", "Divinas" i "Honey", koje su svojim plesnim akrobacijama oduševile Ninu i Enisa. Merlić je po već ustaljenom običaju bio mrzovoljan pa je svima vikao "ne" i uporno pritiskao crveni gumb ispred sebe.

Domaćica, pastirica i profesionalna šišačica ovaca, 49-godišnja Marijana Marincel, na scenu je došla s tamburašima. Iako je žiriju obećala janjetinu, pjevanjem nije oduševila - "da" joj je rekao jedino Enis. Bešlagićev imenjak, 19-godišnji Enis Krizman zasvirao je slovensku polku na harmonici. "Imaš neko samopouzdanje na sceni, koje mi se dopada jako. Ako je to zbog Europske unije, brate, vozi!", rekao mu je Bešlagić. Enis je dobio tri "da". Mješoviti pjevački zbor "Jeka Primorja" zabavio je publiku i svojim scenskim nastupom - prikazali su svakodnevicu na ulicama primorskih gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo zapjevao i rasplakao Ninu

Nervoznog Merlića nije fascinirao ni 13-godišnji Mateo Ravlija, koji je zapjevao i zasvirao na violini "You Raise Me Up". Koliko je izvedba bila dirljiva pokazuje i činjenica da se Nina Badrić rasplakala, a publika je ustala i pjevala zajedno s Mateom. Iako se Nina poslije šalila da je "alergična na ambroziju i ne zna zašto se rasplakala", i ona i Enis su priznali da Mateo ima "ono nešto".

Znatno manje pjevačkog talenta su pokazale 16-godišnja Antonela Milinković iz Metkovića, koja je za žiri bila "pregolišava" za svoje godine, te 15-godišnja Ana Protrka kojoj je "mater nametnula" da pjeva pjesmu Tine Turner iako preferira metal. Ona bi još i prošla da se prijavila kao imitatorica, a ne pjevačica. Malene Lea Milina i Anabella Jung s otoka Korčule pokušale su žiri i publiku osvojiti trbušnim plesom i u tome su i uspjele.

"Duo štikla": Uvijek smo u štiklama, a kad nam dođu muški onda imamo "Duo štikla i opanak"

"Duo štikla" pjeva te svira harmoniku i gitaru. Žiri ih je pitao zašto su baš to ime odabrale. "Jer smo uvijek u štiklama. A kad nam dođu muški onda imamo `Duo štikla i opanak`", našalile su se. Nastup im se sastojao od dva dijela. Prvi - pjevanje svima poznatih pjesmuljaka, žiri nije fascinirao, ali drugi - u kojem je jedna od članica dua pokazala nevjerojatno pjevačko umijeće, osigurao im je plasman u drugi krug natjecanja. "Ovaj prvi dio, kad ću se ne daj Bože opet udavati, onda ćete mi pjevati na svadbi. Ali ovaj drugi me oduševio", rekla je Nina Badrić.

"Mi smo Superantitalenti", poručila je skupina Polantana iz Kaštel Kambelovca koja je parodirala Severininu izvedbu "Štikle". Merlić je sve sa zgražanjem gledao i rekao "ne", ali su Nina i Enes rekli "da". Tri "da" žirija je dobio 15-godišnji Marko Lončar koji je oduševio imitacijama zvukova sirene, konja u galopu i motorne pile.

I Hrvatska ima Lizu Minnelli

Svestrana Antonia Dora Pleško iz Splita ima samo 10 godina. Pjeva, pleše, glumi, svira klavir. Svojom je izvedbom "Cabareta" Lize Minnelli izazvala ovacije žirija i publike.

Razgalila je čak i hladno Merlićevo srce: "Mislim da smo dobili potencijalnog pobjednika ovog ciklusa". "Ti nisi više dijete. Biraj menadžere. Pamet u glavu. I molim te, jednom kad budeš poznata, osiguraj nam neka tri mjesta da te možemo slušati", rekao joj je Enis Bešlagić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara