3 jednostavna trika kako da vaš pas izgubi na težini

3 jednostavna trika kako da vaš pas izgubi na težini

Foto: Shutterstock

VEĆ odavno znamo kako težina itekako utječe na zdravlje psa.

Upravo zato, svi vlasnici trebali bi paziti na to da njihov ljubimac ne bi imao premalo ili previše kilograma. Mi smo se ovoga puta skoncentrirali na višak kilograma te vam odlučili otkriti nekoliko jednostavnih načina, kako da vaš ljubimac 
 
Za početak, pojačajte šetnje. Hodanje je jedan od najboljih načina da vlasnici i njihovi psi ostanu u formi. No, dodavanjem malo više energije u vaše svakodnevne šetnje, nećete morati pronalaziti dodatno vrijeme za vježbanje. Dio izlaska provedite trčeći ili ubacite u njih zanimljive igre, kao što su hvatanje loptice i slično. No, zapamtite: važno je da ne prelazite granice izdržljivosti, niti svoje niti one vašeg ljubimca. Počnite polako, a zatim postepeno pojačavajte tempo.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz zdrav režim vježbanja, i prehrana mora biti zdrava. Zaboravite na ukusne poslastice za vašeg ljubimca te ih zamijenite svježim voćem i povrćem. Uobičajene poslastice za vašeg ljubimca jednako su štetne kao npr. vrećica slatkiša za vas. No, upozoravamo: neka hrana mogla bi biti otrovna za vašeg psa pa se prije posavjetujte s veterinarom, prije promjene prehrane.
 
Nemojte zaboraviti ni na razne zabavne igre, kojima ćete zaokupiti svog ljubimca, ali se i dodatno povezati s njim.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara