6 jednostavnih stvari koje možete napraviti kako bi vaš pas bio sretniji

6 jednostavnih stvari koje možete napraviti kako bi vaš pas bio sretniji

Foto: Shutterstock

ON to definitivno zaslužuje.

1. Rotacija igračaka
 
Baš kao i ljudi, i psima igračke mogu s vremenom postati dosadne. To ne znači nužno da trebate kupovati nove. Dovoljno je da svako malo rotirate igračke. Kad vidite da su mu jedne dosadile, samo ih zamijenite drugima, koje ste privremeno spremili u kutiju. Također, ponekad se on želi igrati samo s vama pa svakodnevno odvojite vremena za igru.
 
2. Šetnje
 
Psi moraju izlaziti. Samo zamislite situaciju u kojoj ste vi cijeli dan zatvoreni u kući. Znamo da šećete svog psa, ali pazite na to da vaš ljubimac ide van dovoljno. Tijekom šetnje vaš pas bi trebao doživjeti nove stvari i ponekad upoznati nove ljude. To je ujedno i odličan način kako da se povežete sa svojim psom.
 
3. Trikovi
 
Učenje vašeg psa jednostavnim trikovima sjajan je način da provedete kvalitetno vrijeme zajedno, a to će ujedno vašem ljubimcu pružiti puno mentalne stimulacije  i ukusnih poslastica, kojima ćete ga nagraditi. I zapamtite, i stariji psi mogu naučiti trikove.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
4. Dosljednost
 
Jedan od najvećih problema, koje ističu treneri, jest nedosljednost vlasnika, kada su u pitanju njihovi ljubimci. Psi trebaju dosljednja pravila i granice, kako bi shvatili koje je ponašanje prihvatljivo, a koje nije. Psi koji se stalno kritiziraju zbog toga što ne razumiju što je ispravno, su nesretni psi. Ne samo da tako pas može primiti nejasnu kaznu, već on osjeća da je njihov vlasnik pod stresom, što je uvijek loša situacija.
 
5. Kupka
 
Iako vrlo vjerojatno da vaš pas ne treba svaki tjedan toplu kupku, priuštite mu je, jer oni se vole osjećati svježe i uredno. Time ćete ukloniti i nepozvane goste u njegovom kaputu, ali i provesti zabavno i opuštajuće vrijeme s njim.
 
6. Verbalne i fizičke pohvale
 
Pohvale su jako važne za održavanje kvalitetnog odnosa s psom. On ne mora pritom učiniti ništa posebno niti ona baš uvijek mora biti izrečena za vrijeme treninga. Tu i tamo ga neobavezno pohvalite, zbog čega će se vaš pas osjećati ugodno, sigurno i voljeno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara