Ja sudim ostalim mamama, a ja koristim djecu kao izliku!

Ja sudim ostalim mamama, a ja koristim djecu kao izliku!

Foto: Shutterstock

DONOSIMO vam ispovijesti koje će rijetko kojoj majci prijeći preko usta, a svaka se u neko doba roditeljstva susretne sa gotovo svima.

Želim da me ostaviš na miru!

Koliko god voliš svoju obitelji normalno je da ponekad jednostavno želiš biti sama. Ne mora to nužno biti iz ljutnje, svi mi ponekad jednostavno trebamo mir, da odspavamo ili jednostavno u tišini popijemo kavu.

Osjećam se čudno zbog dojenja!

Iako svaka majka želi najbolje za svoje dijete, pa se dojenje podrazumijeva. Majke koje odbijaju iz nekog razloga dojiti često su osuđivane od strane društva. Bez brige, normalno je povremeno ne željeti dojiti.

Poslala sam dijete bolesno u školu!

Dijete se žali na bol u trbuhu, a vi imate važan sastanak na poslu, pa ste ga poslali bolesnog u školu? Ovo se događa vrlo često jer je mnogo roditelja u strahu za vlastiti posao, pa ne ostaje svaki put kod kuće kada se dijete razboli.

Poželim sve ispočetka!

Ponekad nam se čini da bi sve mnogo pametnije odradili i organizirali život da nam se pruži još jedna prilika. Oko 70% majki je sigurno da bi nešto promijenilo da može ponovno odlučivati o velikim koracima u svom životu. 23% bi odabralo drugog životnog partnera, 21% bi imalo više djece, a 19% bi odabralo drugačiju karijeru. 4% ispitanih bi promijenilo odluku od zajedničkoj djeci sa sadašnjim partnerom.

Zaspala sam za vrijeme seksa!

Drijemanje ili spavanje za vrijeme seksa dogodilo se svakoj drugoj majci. Ovo ne čudi s obzirom na količinu sna koju si mogu priuštiti majke s malom djecom.

Dijete se ozlijedilo dok sam ja bila na mobitelu/ laptopu!

Ovo se događa u prosjeku svakoj desetoj majci. Ukoliko dijete nije ozbiljno ozlijeđeno, nema razloga za zabrinutost. Ako se ne radi o tek blagom padu, već ozbiljnijom ozljedi razmisli jesi li previše vezana uz ta mala čuda tehnologije.

Sudim ostalim mamama!

Iako postoji uvjerenje kako se sve majke ovog svijeta prešutno razumiju, bez brige, često se događa da osuđuju jedna drugu. Najčešće se druge mame sudi zbog neslaganja s njihovim odgojnim metodama ili prehrambenim navikama djeteta.

Imam mezimca!

Iako sve majke tvrde kako svu svoju djecu jednako vole, 15% njih je javno priznalo kako im je jedno dijete draže od drugoga. Pokušajte ne dati to do znanja djeci svojim ponašanjem.

Koristim djecu kao izliku!

Sigurno si barem jednom izmislila da imaš obaveze sa djecom kako bi izbjegla sastanak sa poznanicima ili obitelji. Neke majke koriste ovaj izgovor čak i u odnosu s partnerom!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara