Anina seksi kuhinja: Kad Ana muti jaja

Anina seksi kuhinja: Kad Ana muti jaja

Foto: Filip Dizdar

JAJA se u kuhinji upotrebljavaju na razne načine. Osim što su jednostavna u priprema, jaja imaju iznimnu nutricionističku vrijednost. Spadaju u niskokalorične namirnice, a 100 grama sadrži samo 150 kcal. Jaja su također bogata proteinima, pa nas čine sitima i daju nam energiju, kao što se kaže: svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje! Osim klasične pripreme kuhanih ili "na oko", jaja su često glavni sastojak krema i biskvita za kolače te ih je teško izbjeći i u pripremi raznih slanih jela. Danas donosimo jaja pripremljena sa špinatom i jedan slovenski kolač koji je jednostavan za pripremu i ne treba se čekati dok se ohladi.
 
Omlet sa špinatom, sirom i rajčicama


Potrebno ti je:

 3 jaja
 100-200g špinata
 1 žličica vegeta
 1 žlica maslac
 150g pelata
 polutvrdi sira po želji
 pola žličice chillija
 češnjak, peršin,bosiljak
 mljevena paprika

Priprema:

Izmuti 3 jaja i dodaj im narezan špinat koji si prije toga prelila vrelom vodom, začini po želji. Na tavu stavi malo ulja i češnjaka te kad češnjak pusti miris dodaj pelate, začini ih vegetom, peršinom, crvenom paprikom posoli, popapri i dodaj pola žličice chillija ako voliš ljuto. Dinstaj oko 3 do 4 minute dok tekućina ne ispari. U drugoj tavi otopi maslac i dodaj umućena jaja sa špinatom kad gornja strana omleta bude gotova, makni s vatre i premaži jednu stranu omleta umakom od rajčica i pospi s naribanim sirom. Pažljivo presavini drugu stranu omleta preko sira i stavi peći na vatru ili u pećnicu oko 2-3 minute da se sir rastopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohorski omlet


Potrebno ti je:
 6 jaja
 6 žlica brašna
 1/2 vrećice praška za pecivo
 vanilin šećer
 2 jabuke
 2 banane
 2 naranče
 3 kriške ananasa
 limun
 pola litre slatkog vrhnja
 šećer

Priprema:

Za biskvit pomiješaj žutanjke od 6 jaja sa 6 žlica šećera, zatim dodaj 6 žlica brašna, pola vrećice praška za pecivo, vanilin šećer, 3 žlice vode i na kraju dodaj snijeg od bjelanjaka koji si napravila u drugoj posudi. Ispeci biskvit u pećnici 10 minuta. Nasjeckaj voće i pokapaj ga limunovim sokom kako ne bi posmeđilo, također možeš koristiti i konzervirano voće. Izmiksaj 2 dl slatkog vrhnja i 3 male žlice šećera. Ako voliš više šlaga možeš ga više i napraviti. Kad je biskvit gotov izvadi ga na vlažnu krpu i presavini pažljivo na pola. Biskvit napuni voćem i šlagom. Za dekoraciju na završni sloj stavi još šlaga i tvoj kolač je gotov. Možeš ga jesti toplog kao kombinaciju toplog biskvita i osvježavajućeg voća ili ga pustiti da se hladi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara