Jutarnji seks poboljšava imunitet i podiže raspoloženje

Jutarnji seks poboljšava imunitet i podiže raspoloženje

Foto: 123 rf

AKO ne znate kako započeti dan dobro raspoloženi, odgovor je jednostavan: prepustite se igricama u krevetu. Prema istraživanju, osobe koje vode ljubav čim se probude su zdravije i sretnije, a dobro raspoloženje im je zagarantirano tijekom cijeloga dana. Osim toga, ranojutranji seks jača imunitet, poboljšava kvalitetu kose, kože i noktiju.

"Seks u jutarnjim satima oslobađa takozvani 'hormon ljubavi' oksitocin, zbog kojeg parovi osjećaju ljubav i povezanost tijekom cijeloga dana", kaže doktorica Debby Herbenick.

Herbenick je autorica knjige "Because It Feels Good" u kojoj piše o dobrobitima jutarnjeg seksa.

"Čini vas jačim i ljepšim. Jutarnji seks može ojačati vaš imunološki sistem za samo jedan dan jer podiže nivo antitijela koja nas štite od infekcija. Također podiže nivo estrogena  koji poboljšava tonus i teksturu kože i kose", tvrdi Herbenick.

Blagotvornim učincima jutarnjeg seksa tu nije kraj. Naime, istraživanje sveučilišta Queens u Belfastu otkrilo je da vođenje ljubavi tri puta tjedno može za 50 posto smanjiti rizik od srčanog ili moždanog udara.

Istraživanje sveučilišta Nottingham pokazalo je da muškarci, koji su imali redovan seks, u 50-im imaju manje šanse od razvoja raka prostate.

Zaključak: Potrudite se probuditi svakog dana 15 minuta ranije kako bi u blagodatima jutarnjeg seksa uživali tijekom cijelog dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara