Njljepši božićni recepti: Fini medenjaci

Foto: shutterstock

MIRIS ovih finih kolačića vratit će te u djetinjstvo, a svi će gosti biti oduševljeni tvojim kulinarskih umijećem. Ne moraš im reći koliko je jednostavno.

Sastojci:

500g glatkog brašna
280g šećera u prahu
4 jaja
4 žlice meda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Malo mljevenog cimeta
Usitnjeni klinčić
Limunova kora
1 žlica soda bikarbone ili praška za pecivo

Priprema:


Brašno pomiješaj sa šećerom, sodom bikarbonom i aromama, te dodaj jaja i zagrijani med. Izradi tijesto i ostavi ga da miruje 2 sata. Nakon 2 sata ga izvaljaj na pobrašnjenoj površini na debljinu od 5mm. Kalupima izreži željene oblike i složi ih na namašćeni lim. Tako neka odstoje do sljedećeg dana. Premaži ih jajem, a u sredinu stavi badem ili orah za dekoraciju. Ispeci u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, a ako želiš da budu svjetliji, namaži ih jajetom tek kada ih izvadiš iz nje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara