Dinamo, Šibenik i Cibalia će danas saznati protivnike u Europi

Tekst: M.Pa.
Foto: AFP

UEFA će danas u Nyonu ždrijebom odrediti parove prvog i drugog pretkola Lige prvaka te parove prvog i drugog pretkola Europske lige. Ždrijeb Lige prvaka počinje u 12 sati, a ždrijeb Europske lige je sat vremena kasnije.

Dinamo se u LP uključuje u drugom pretkolu u kojem je nositelj s još 16 momčadi. Prve utakmice drugog pretkola su 13. i 14. srpnja, a uzvrati tjedan dana kasnije. Prođu li Dinamovci prvu prepreku, idu u 3. pretkolo (27/28 srpnja, uzvrat 4/4 kolovoza), gdje ih neuspjeh vodi u kvalifikacije za ulazak u Europsku ligu, a uspjeh u play off Lige prvaka, ujedno im osiguravajući i sigurno mjesto u skupini Europa lige.

Uđu li u play off, neki od mogućih protivnika u borbi za Ligu prvaka Dinamovcima bi mogli biti Anderlecht, Kopenhagen, Hapoel, Sparta ili Basel.


Što se tiče Europske lige, Šibenik je u prvom pretkolu (prve utakmice 1. srpnja, uzvrat 8. srpnja), a Cibalia u drugom (15. i 22. srpnja). Oba naša kluba su nositelji. Hajduk će svog protivnika saznati tek kasnije jer se Splićani uključuju u trećem pretkolu u kojem nisu nositelji.

> Ždrijeb Lige prvaka i Europske lige uživo pratite na Indexu od 12 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara