Gordon: Eduardova kazna mala je cijena za Arsenalov prolazak

Tekst: M.P.
Foto: AFP

I DALJE se ne stišavaju rekacije na kaznu Eduarda da Silve. Vratar Sunderlanda i škotske nogometne reprezentacije Craig Gordon u izjavi za The Telagraph dotaknuo se hrvatskog reprezentativca i nije ga štedio.

"Za vratara je jako frustrirajuće kada ne dotaknete igrača, a dosuđen mu je penal i na kraju on i njegova momčad osiguraju nastup u skupinama Lige prvaka. To vrijedi oko 16 milijuna funti, a on dobije oko 100.000 funti u bonusima, pa stoga možete vidjeti što to znači igračima i zašto bi se netko odlučio na simulaciju, da dobije utakmicu svim raspoloživim sredstvima. To nije lijepo, ali ne vidim kako se može iskorjeniti iz nogometa",  rekao je Gordon.

Njegov komentar možda i ne bi bio čudan da je Celtic bio blizu pobjede protiv Arsenala, ali budući su “topnici” na Celtic Parku slavili s 2:0 i budući da škotski viceprvaci nisu imali udarac u okvir gola do treće minute sudačke nadoknade na Emiratesu, kada je odmah iz prvoga Donati zabio počasni gol za ublažavanje poraza (3:1, 5:1 ukupno), on ipak čudi. No, to nije omelo Gordona da nastavi.

"Eduardo je dobio dvije utakmice zabrane nastupa. Da li je kazna vrijedila dolaska do natjecanja po skupinama, koju će na kraju vjerojatno uspješno proći? Vjerujem da je, da je vrijedno osiguranja svojoj momčadi da nastupi u tom natjecanju. To nije tako velika stvar u našoj zemlji, ali da škotski igrač simulira i da na kraju mi osiguramo na taj način nastup u Ligi prvaka, da li bi se mi loše osjećali zbog toga? Nisam baš siguran, mislim da ne bi. Netko će biti na vašoj strani, netko na suprotnoj sve dok se ne nađe načina da se simuliranje potpuno iskorjeni", zaključio je Gordon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara