Ibričić uoči Turske: U Zenici se ne bojimo nikoga, na Turcima je pritisak

Tekst: M.P.
Foto: AFP

PRED Ćirom Blaževićem je možda i odlučujuća utakmica koja bi Bosni i Hercegovini mogla osigurati drugo mjesto i dodatne kvalifikacije za svjetsku smotru u Južnoj Africi. U srijedu u Zenicu stiže Turska koja za Bosancima zaostaje četiri boda, a u BiH taboru ne nedostaje optimizma.

"Bilo je dobro. Odgovara mi uloga iza dvojice napadača. Imao sam dosta prostora i mislim da sam to dobro iskoristio. Bilo nam je vrlo bitno da pobijedimo i uspjeli smo to ostvariti. Imali smo i problema, ali srećom, domaćini nisu uspjeli to iskoristiti. Sada je pred nama potpuno nova utakmica. Svi smo se okrenuli Turskoj. Živimo za srijedu i utakmicu u Zenici", rekao je Hajdukov veznjak Senijad Ibričić za Dnevni Avaz.

Zenica nije slučajno izabrana. Očekuje se veličanstvena podrška koja bi mogla biti jezičac na vagi.

"U Zenici se ne bojimo nikoga. Tamo je najbolja atmosfera, ludnica kada igra reprezentacija. Pred tom publikom ne možeš igrati slabo i ne dati sve od sebe. Siguran sam da će tako biti i u srijedu. Znamo da su ulaznice prodane i da vlada veliki interes. To će nam biti dodatni motiv da odigramo najbolje što možemo", dodao je Ibričić.

Poraz bi Tursku gotovo ostavio bez ikakvih šansi, a to je, smatra Ibričić, dodatni pritisak na leđima njihovih protivnika.

"Sada je pritisak na Turcima. Oni moraju pobijediti. Moraju se otvoriti i jurišati. Vjerujem da ćemo znati napraviti dobar kontragard i neutralizirati njihove prijetnje te iskoristiti prostor koji nam ostave", smatra Ibro i zaključuje:

"Treba biti mudar. Znamo kakav nas protivnik čeka i kako smo izgubili u Istanbulu. Vjerujem da smo od tada postali mnogo iskusniji i da nećemo praviti greške koje smo tada pravili. Valjda ćemo imati i više sreće nego u Istanbulu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara