Marković za Index: Imenujte one koji traže moju smjenu

PRVI čovjek hrvatskog nogometa Vlatko Marković planira i dalje to ostati.
"Tko to traži moju smjenu? Imenujte ih! Pa na što to liči? Ako ih ima, uopće me nije briga." - kaže nam predsjednik, dok užurbano okuplja delegaciju za povratak kući.

Bez ijednog glasa?! Nakon silnog lobiranja, tisuće i tisuće prijeđenih kilometara i optimizma kojeg je proširio gotovo na cijelu Hrvatsku...

"Mi ne znamo koliko je glasova dobila koja kandidatura, to još nije objavljeno."

Izbavili smo predsjednika iz neznanja; za Talijane je upravo prema očekivanjima glasovala velika četvorka; Thompson (Engleska), Vorfelder (Njemačka), Villar Llon (Španjolska) i Platini (Francuska), dok je ukrajinsko-poljsku kandidaturu podržao oktet u sastavu: Lefkaritis (Cipar), Kološkov (Rusija), Madail (Portugal), Mifsud (Malta), Omdal (Norveška), Sandu (Rumunjska), Sprengers (Nizozemska) i Erzik (Turska).

"Čujte, pa u ovom momentu nije ni bitno tko je za koga glasovao. Bitno je samo da naša, kao ni talijanska kandidatura nije prošla, a da su Ukrajinci i Poljaci sve iznenadili. Tom odlukom dokazana je politička volja i moć novca koja se polako, ali sigurno seli na istok. Ipak se radi o tržištu od ukupno 110 milijuna ljudi."

Koliko je Marković osobno razočaran neuspjelom kandidaturom, u koju je uložio svoje najzrelije godine, ne treba posebno naglašavati.

"Baš sam razočaran, uostalom kao i svi. Nismo ljuti, ali razočarani svakako jesmo. Poglavito kad uzmemo u obzir da je prije tri dana ukrajinsko-poljska kandidatura praktički bila otpisana."

Predsjednik ne želi ni čuti za eventualne propuste u lobiranju. Ali nema sumnje da će se dežurni kritičari javiti čim nogom kroči na pistu zagrebačkog aerodroma....

"Rekao sam vam, to me apsolutno ne zanima. Oni koji to pričaju nemaju pojma što smo sve napravili."

Mađarski premijer: Nećemo odustati

Razočaranja nije nedostajalo niti u mađarskom stožeru. Među prvima, javnosti se obratio premijer Ferenc Gyurcsany.

"Vrlo sam razočaran i tužan. Složili smo zaista dobru kandidaturu, stoga bih poručio da ne smijemo i nećemo odustati. Ali, prilikom eventualne buduće kandidature moramo razmotriti mnoge stvari." - kazao je premijer, dodajući kako će se s modernizacijom stadiona Ferenc Puskas krenuti bez obzira na poraz u Cardiffu.

"Ovaj poraz moramo prihvatiti uzdignute glave, jer smo učinili apsolutno sve što smo mogli. Ne možemo znati što se događalo iza kulisa." - nadovezao se Gyurcsany.

>>> EURO 2012 u Poljskoj i Ukrajini!

>>> Debakl Vlatka Markovića - nula glasova za našu kandidaturu

>>> Štimac: Marković je cijelu Hrvatsku uvjerio da smo glavni favoriti

>>> Torcida: Šteta, gospoda iz HNS mogla su lijepo profitirati

>>> Ćiro: U šoku sam

>>> Barić: Presudile su igre ispod stola

>>> Pudar: UEFA je prepoznala novac

>>> Vulić: Vjerujte, ni Vatreni tu nisu mogli ništa učiniti

>>> Talijanska ministrica sporta u suzama, Dino Zoff ne može vjerovati u odluku UEFA-e

>>> Vulić: Vjerujte, ni Vatreni tu nisu mogli ništa učiniti

>>> Komentar Zvonka Alača: "Pravedna" UEFA i spin doctor Marković

D.R.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara