Pique: Ibrahimović je ljubomoran na Barcelonu

Pique: Ibrahimović je ljubomoran na Barcelonu

Foto: AFP

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ već godinama jedan od najboljih napadača na svijetu, nije se dugo zadržao u Barceloni. Švedski je napadač tamo igrao tek jednu sezonu. Od Barcelone se Ibrahimović nije rastao na prijateljski način, a posebno je sadašnji napadač Milana bio žestok u reakcijama na trenera katalonskog kluba Josepa Guardiolu. Direktno je govorio da je on pokvario njegovu avanturu u Barceloni, te ga nazivao "čudakom i filozofom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje dvije prvenstvene utakmice Serije A, koje je igrao, Ibrahimović je zaradio crvene kartone (Bari i Fiorentina). Ne samo tim djelima, već je i ranije Ibrahimović pokazivao velike znake nervoze igrajući za Milan. Gerard Pique, obrambeni igrač Barcelone, je imao potrebe podastrijeti svoje mišljenje i o švedskom nogometašu, svom bivšem suigraču, te razloge zašto je takav.

On je ljubomoran što ne može biti u Barceloni. Danas svaki veliki igrač želi igrati u Barceloni, jer se ovdje igra najbolji nogomet. On je bio tu, ali više nije i to ga čini nervoznim", rekao je Pique i dodao: "Ne znam zašto je, unatoč tome, Zlatan toliko bijesan. Jedne godine je Guardiola mislio da nas Ibrahimović može unaprijediti, ali je sljedeće godine shvatio da će takav igrač biti David Villa. I to je to."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara